10 x 10 challenge: 10 dagen met 10 kledingstukken

Naast bloggen vind ik het ook heerlijk om andermans gedachtespinsels te lezen. Ik heb dan ook een standaard lijstje van blogs die ik bijhoud. Soms voor amusement, soms ter inspiratie. Op één van die blogs kwam ik de 10 x 10 challenge tegen en die spreekt mij ontzettend aan vanwege de minimalistische grondslag; net zoals bij de capsule collection gaat hij uit van een basisgarderobe waarmee je eindeloos veel combinaties kan maken. Nooit meer urenlang voor je kast verzuchten ‘dat je niets om aan te trekken hebt’, hoe zalig zou dat zijn?

En net zoals met de vintage-tag en “ik-hou-van-meuk” tag wil ik jullie dan ook oproepen om deze challenge te doen en de resulaten met mij te delen (bijvoorbeeld door een linkje in de comments achter te laten). De credit gaan dit keer naar blogger Bee van Style Bee.

Hierbij mijn mini-capsule collectie voor deze 10 x 10 challenge:

  1. Kendall shirt dress van People Tree
  2. Tencel blouse van H&M Conscious
  3. Geverfd jasje
  4. Tweedehands Bonaparte jurkje
  5. Tweedehands Nathalie Vleeschouwer jurkje
  6. Skater rokje
  7. Vintage Guy Laroche trui
  8. Tencel skinny van H&M Conscious
  9. Vintage laarsjes
  10. Booties

De komende 10 dagen ga ik dus deze 10 items met elkaar combineren. Ik moet zeggen dat ik positief ingesteld ben aangezien ik ook een aantal jurkjes heb. Eerlijk gezegd had ik er wel 8 (plus 2 paar schoenen) kunnen selecteren maar dan is de lol er vanaf. Maar wie weet kom ik wel terug op mijn woorden. Zoals je kunt zien heb ik veel dingen in dezelfde kleurtinten, denk aan zwart en blauw, en dat is niet zonder reden: zo is alles het makkelijks te combineren.

Wil jij trouwens zelf aan de slag? Hier vind je een handige worksheet voor de 10 x 10 challenge van Style Bee.

Begin december kun je lezen hoe ik de challenge heb overleefd, en in de tussentijd zul je wat outfits op Instagram voorbij zien komen. Ik ben benieuwd!

Welke kledingstukken zou jij kiezen voor de 10 x 10 challenge?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *