10 x 10 challenge: mijn 10 outfits met 10 kledingstukken

Twee weken geleden kondigde ik aan mee te doen aan de 10 x 10 challenge: 10 dagen lang zou ik me kleden met 10 kledingstukken en ik zou jullie het resultaat laten zien. Belofte maakt schuld en dus vandaag mijn ervaringen met de challenge. Was het moeilijk? Welke outfits heb ik gedragen? Vandaag de recap.

outfit 1: jasje + print jurkje + booties

Ik begon de challenge met, ja heel standaard voor mijn doen, een jurkje. Ik combineerde mijn nieuwste aankoop van Nathalie Vleeschouwer (een mooi kringloopkoopje) met het gekleurde jasje en mijn laarsjes. Niet erg origineel, wel geslaagd.

outfit 2: vintage trui + spijkerbloes + coated skinny + booties

Dag twee besloot ik een beetje uit mijn comfort zone te stappen en voor laagjes te gaan. Ideaal met dit koudere weer. Maar hoe leuk het er in deze collage toch uit zag, het was het toch net niet op mijzelf. Ik had de vintage Guy Laroche trui iets korter en de blouse iets langer in mijn gedachten. Desalniettemin een nieuwe outfit en wie niet waagt, wie niet wint.

outfit 3: spijkerbloes + coated skinny + booties

Op dag drie hadden we een Sinterklaasfeestje op lief z'n werk met de cryptische hint dat het wel eens wat warmer zou kunnen zijn dus daarmee viel de trui al af.  Voor die dag had ik eigenlijk een feestelijke combi te maken met het figure hugging jurkje en mijn vintage laarsjes, en om zo een jurk als top te dragen. Maar op de dag zelf had ik daar niet zo'n zin in en dus ging ik voor veilig en lekker stoer.

outfit 4: vintage trui + skaterrok + laarsjes

Zondag is voor mij - in tegenstelling tot half Nederland - een dag om me "op m'n zondags" te kleden en wat is er nou netter dan mijn skaterrok? Voor wat extra vrouwelijkheid koos ik voor de laarsjes, maar om toch iets verrassends te doen combineerde ik hem met mijn vintage trui. Ook wel zo lekker warm met dit koude winterse weer.

outfit 5: bodycon jurkje + jasje + booties

Als ik iets geleerd heb van modebloggers dan is het wel om soms iets anders toe te voegen. Het maakt je outfit minder standaard en wat meer spannend en interessant. Daarom droeg ik voor mijn thuiswerkdag voor mijn andere bedrijfje het comfortabele yet nette bodycon jurkje met het geverfde jasje plus mijn stoere booties. Who run the world? Girls!

dag 6: shirt dress + geverfd jasje + booties

Een witte blouse schijnt essentieel te zijn voor een vrouwengarderobe. Zelf draag ik niet (meer) zo vaak een wit overhemdje, maar deze shirt dress van People Tree vind ik wel erg mooi (en handig in verband met borstvoeding). Omdat hij op zichzelf een beetje te dun is voor dit seizoen combineerde ik hem met mijn geverfde jasje (primeur!) en ik ben blij verrast. De combi werkt goed en het ziet er leuk uit doordat het manchet onder het korte mouwtje uit komt. En met de booties erbij heb ik een lekker makkelijke outfit.

dag 7: bodycon jurkje + skaterrok + booties

Voor vandaag had ik eigenlijk mijn spijkerbloes gepland, maar die hangt schoon te wachten op een strijkbeurt. Ik ben lui en dus koos ik voor het bodycon jurkje als top. En omdat wij onverwacht bij mijn schoonouders om de hoek eten ruil ik de laarsjes om voor de booties voor extra wandelcomfort.

dag 8: shirt dress + coated skinny + booties

Omdat ik geen inspiratie had voor een outfit trok ik maar gewoon uit de kast wat ik had en dat resulteerde in de shirt dress als een tuniek met daaronder m'n skinny. Omdat ik nog een 5 december kadootje plus een karamel zeezout chocoladeletter wilde scoren bij de HEMA trok ik mijn makkelijke booties aan. Ik moet zeggen dat ik eigenlijk wel verbaasd ben door deze combinatie en dat ie zeker niet níet geslaagd is.

dag 9: bodycon jurkje + geverfd jasje

Het liefste wil ik mijn kasjmieren truitje aantrekken maar helaas heeft Marius daarop gespuugd. Ik hoop maar dat ie nog schoon wordt! Daarom koos is voor een ander comfortabel item en wel het blauwe jurkje. Voor de warmte een jasje eroverheen (net als dag 5) en gaan met die banaan!

dag 10: print jurkje + geverfd jasje

De laatste dag alweer! Vandaag ga ik weer voor mijn nieuwe favoriet en wel het print jurkje van Nathalie Vleeschouwer. Voor de warmte combineer ik hem met het colbertje. Ik blijf vandaag lekker knus thuis en dus draag ik geen schoenen maar mijn pantoffels. Lekker comfi!

10 x 10 challenge: voor herhaling vatbaar?

Nu ik borstvoeding geef blijf het lastiger om me te kleden (zeker aangezien er, op wat voedingshemdjes na, geen positiekleding in mijn kast hangt) en outfits samen te stellen. Ik grijp dan al snel naar mijn jurkjes (want: overslag en dus borstvoedingsvriendelijk) en laten we wel wezen: dat voelt een beetje als valsspelen. Het lijkt me dus wel leuk om deze 10 x 10 challenge over een half jaar weer te doen met compleet andere kledingstukken.

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *