3x gezonde snackjes | #fitmommy

Het is al weer eventjes geleden, ik weet het, maar ik vond het weer tijd voor een #fitmommy artikel. Een gezinsvakantie en enkele weken verder is er weer het één en ander gebeurd maar eigenlijk is dit niet zo noemenswaardig. Daarom vind ik het leuk om echte update artikelen af te wisselen met lekkere receptjes. En vandaag ik het tijd voor wat lekkere snackjes!

rijstwafel met homemade hummus

Ik ben sinds kort weer helemaal into rijstwafels. Wellicht dat ons aapje daar iets mee te maken heeft? In ieder geval is het het perfecte hartige snackje waarbij je weet wat je binnen krijgt. Geen troep met suikers en veel vetten, maar the real deal. Ik gebruik zelf met plezier het recept van chicks love food met mijn eigen geheime twist: gerookt paprikapoeder. Echt,
als je dat nog niet hebt: inslaan die handel! (te verkrijgen bij appie #nospon)

vegan bananenbrood

Dit snackje vergt wat voorbereiding, maar dan heb je ook wel lekker plezier ervan. Bak een bananenbrood (of gebruik hetzelfde recept in cupcakevormpjes voor nog meer eetplezier) en vries in wat je niet direct nodig hebt. Warm uit de oven zijn ze het lekkerste, maar oppiepen in een voorverwarmende oven of in de magnetron is ook zeker niet verkeerd.

cracker met notenpasta

Noten hebben zich voor mij wel bewezen als eiwittenbron. En laten eiwitten nou net goed vullen. Ik smeer onze 100% pindapasta graag op een volkoren knäckebröd van Fjord (wederom #nospon), beste uit de test van de Consumentenbond en ook goed voor de portemonnee. Notenpasta maak je simpel door jouw favo noten(combinatie) te blenden totdat het een smeuïge pasta vormt. Maar cheaten met eentje uit de super (wel 100% noten en geen andere toevoegingen) mag natuurlijk ook.

Met deze drie toppers achter de hand heb ik altijd wel een gezond en lekker tussendoortje voor de zoete of hartige trek. En wat is nou fijner dan het idee hebben dat je mag snoepen? Snoepen zonder kilo’s aan te komen!

Wat is jouw favoriete snackje? Kun jij een craving weerstaan of geef je daar (af en toe) aan toe? Ik ben benieuwd naar jullie tips.

Liefs, José

Related Post

José de Jong

2 Comments

  1. Mijn favoriete snack was een pompoencracker, maar die verkopen ze plots niet meer in mijn supermarkt, dus ik ben helemaal triest want die dingen waren overheerlijk!

    • Echt jammer om te horen. Ik ken die crackers niet, maar misschien is dit een gevalletje “wat niet weet, wat niet deert”. Hopen maar dat ze gauw terug verschijnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *