a dutch girl in antwerp part deux | antwerpen city guide

Deze moeder had desperately tijd voor zichzelf nodig, en waar kan dat beter dan in de gezelligste stad net over de grens: Antwerpen? Na mijn kleine fiasco vorig jaar (weet je nog hoe allenig à la Carrie in Parijs ik me voelde?) hervatte ik de moed: Anvers, on y va!

Ik begon de dag met French toast – hoe toepasselijk – en gember-citroen infusie (voor de nodige kick) bij Juno aan….. Oh wat is dat heerlijk. Echt wat ik nodig heb om een dagje me-time te beginnen.

nationalestraat

Vol frisse moed en gewapend met mijn Pinterest board en Google Maps ga ik op pad. De Nationalestraat is mijn eerste bestemming waar, mij is verteld, genoeg leuke winkels zitten. En meteen heb ik raak. Een kilo vintage-sale genaamd Melting Pot. Daar scoor ik een broodnodige chunky trui voor € 13,38. Eerste item: check! Daarna stuit ik op drie concept stores die bij elkaar horen, F.A.A.M. for men, for women en froy & dind kids. Mooie duurzame merken zoals Armed Angels, Komodo en Lulu. Prachtig, maar niet helemaal mijn budget. Daarna kom ik Jutka & Riska tegen, de vintage en tweedehandsboetiek uit Amsterdam. Wat een prachtige items! Bijna koop ik een Moscino newspaperdress à la Carries “The Other Woman” jurk in seizoen drie.

🗞PASSIVE-AGGRESSIVE THOT MOMENT🗞 We can all agree that this John Galliano for Christian Dior newsprint dress is the fucking LOOK. However, surprising an acquaintance whose marriage you destroyed in this dress is NOT. The Dior newsprint dress has a sordid history befitting #FuckingCarrie. Galliano lifted the idea from a brilliant 1935 Elsa Schiaparelli print comprised of her own press clippings. The “Christian Dior Daily” print debuted during the infamous “Hobo Chic” couture collection of 2000. Galliano was inspired by the homeless people that he saw on the streets of Paris, presumably at 3AM during a Moët and coke-fueled bender. He also drew inspiration from Tramp Balls, which were essentially lavish 1920’s-30’s-era parties where Parisian socialites dressed up like poor people for fun. The show enraged critics and inspired the unforgettable “Derelicte” collection in Zoolander. Not fully satisfied with his flagrant aestheticization of poverty, Galliano reworked the newsprint theme into his next Ready-to-Wear show and this dress was born. So if you thought that Carrie was an insensitive bitch for stalking Natasha and ruining her marriage and lunch, remember that she is also a heartless bitch for appropriating destitution. But who are we kidding? This dress is, and will always be, everything. (S3/EP17) #CarrieBradshaw #MakeDiorThottyAgain #JohnGalliano #ElsaSchiaparelli #HoboChic #Derelicte #Iconic

A post shared by Every Outfit on Sex & the City (@everyoutfitonsatc) on

Daarna wip ik even binnen bij Labels Inc. met tweedehands last season en vintage maar, uiteraard, niet mijn budget. Tot zover de Nationalestraat.

Ik vervolg mijn route naar Episode, nog zo’n Amsterdamse bekende. Ik spot nog een mooie gemêleerde turleneck maar besluit hem te laten hangen. Eens maar kijken wat ik verder spot… Als late lunch strijk ik neer bij Chickpea die geheel toevallig (stond op de lijst) tegen het lijf loop. Ik geniet van een pita met falafal + hummus, tomatensalade en een munt-gemberinfusie: pittig. De pita is heerlijk, ik wil mee! “Helaas” heb ik nog wat adresjes te bezoeken.

Think Twice ken ik namelijk al wel uit Brugge en Gent maar gek genoeg heb ik van de 3 Antwerpse filialen nog nooit bezocht. Tijd voor verandering. De T2-shop die ik bezoek is klein en heeft helaas niet wat ik zoek: wijdvallende truien & vesten plus jeans die perfect zitten. Maar om de hoek op de Meir, de Koopgoot of Kalverstraat van Antwerpen, weet ik twee biokatoenen jeans te scoren bij Monki. Mijn alternatief voor al die vintage Levi’s die het toch net niet zijn. Na een korte zoektocht in H&M, waar de Conscious en biokatoenen collecties altijd eng onherkenbaar zijn, keer ik terug naar Episode waar – hopelijk – die ene coltrui nog hangt. Bingo!

Ik sluit de dag af bij Greenway waar ik geniet van een heerlijke èn Instawaardige plantaardige curry. En dan wordt het al weer tijd om naar huis te gaan. Dank je wel Antwerpen, je was geweldig!

Benieuwd wat ik geshopt heb? Volgende week deel ik mijn updated capsule wardrobe!

Liefs, José

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *