a dutch girl in antwerp part une

Ken je nog dat verhaal van Carrie die draalde door Parijs en zich eenzaam en alleen voelde? Afgelopen zaterdag bezocht ik Antwerpen #omdathetkan. En waar ik me helemaal voorstelde hoe ik voor jullie de leukste vegan en vintage hotspots afstruinde, voelde ik me dus als onze favo columniste. Terwijl ik een dagje in Antwerpen was, kon ik het niet nalaten te denken: is het gras echt groener aan de overkant?

Het begon al met de voorbereiding. Zo fabulous als Carrie met het vliegtuig reist is natuurlijk niet logisch vanuit regio Rotterdam. Laat staan ecologisch. Ik wilde graag met de trein naar de Vlaamse hoofdstad. Helaas waren de betaalbare opties nou tijdtechnisch niet de meest behaalbare. En om nou jetlagged te raken van een stad op een uurtje afstand… Met de auto werd het dus.

Maar helaas, daar kwam het tweede obstakel. Want zodra ik de grens overstak werd ik in plaats van door betonplaatwegen, met regenbuien door onze zuiderburen begroet. Die tekenden mijn dag letterlijk grijs. En de gratis parkeerplaats kon ik niet vinden waardoor ik zonder navigatie dwaalde door het Antwerpse en uiteindelijk mijn wagen parkeerde naast Antwerpen Centraal. Okay, mijn vertrekpunt in de stad bleef hierdoor hetzelfde, alleen was ik wel wat duurder uit.

prachtplaatje! #antwerpen #centraalstation #lastsaturday #prachtstad #antwerpencentraal #bluesky #citytrip

A post shared by José de Jong (@greenandthecities) on

Ik besloot er het beste van te maken, maar meteen kwam ik al op obstakel vier: waar vond ik die EcoFab hotspots? Met de Meir om de hoek wist ik dat het dichtst dat ik bij duurzame mode zou komen, de Conscious Exclusive collection van de Zweedse modengigant zou zijn. Als geluk bij een ongeluk belande ik op de Groenmarkt bij een schattig cafeetje – helaas niet zo zwierig als Cador¹ waar Carrie in het gezelschap van een hond taartjes eet – mèt wifi en ontdekte ik dat ik naast vintage hotspot My Ohm resideerde. Okay, now you’re talking. My Ohm bleek trouwens een volgepakte vintage winkel te zijn met bijbehorende prijzen en vooral kleding die mij niet (meer) ligt, soit.

Shoes on sale!!!

Publié par my Ohm sur jeudi 18 juillet 2013

Terend op het internet van mijn lunchtentje spotte ik mijn tweede bestemming: de mij welbekende Episode. True to form zag ik hier 80s mode zoals Levi’s jeans, converse sneakers en rijen vol bloesjes. Maar tot mijn verbazing ontdekte ik hier ook de door mij begeerde schipperspetten! In zwart en navy, smal en wijd, compact of meer zoals een politiepet… Het was hemel op aarde. Dàt moest mijn souvenirtje van Antwerpen² worden.

Afgesloten van internet doolde ik door kleine stadjes. Waar Carrie op een bankje een baguette at en kijkt naar een rondvaartboot, at ik een stuk zelfgemaakte bananenbrood op de Keyserlei. En waar Carrie home sweet home mist als ze L’Avenue binnen kijkt, miste ik het thuisfront wanneer ik een baby hoor huilen. Ik wilde naar mijn baby toe!

Toen ik in de auto terug naar Nederland zat begon het zonnetje weer te schijnen. Soms moet je ergens anders heen om je te beseffen dat je het thuis lang niet zo gek hebt. En soms is goede voorbereiding in de vorm van een internetbundel en een stadkaart niet zo overbodig.

Binnenkort wil ik de oversteek naar Antwerpen weer wagen. Heb jij nog vegan en vintage hotspots in Antwerpen voor me? Laat ze dan weten in de comments!

Liefs, José

¹ Nu bekend als – hoe toepasselijk – biologisch café Cojean
² Omdat ik graag kledingstukken met herinneringen heb, neem ik graag speciale items mee uit het buitenland

Related Post

José de Jong

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *