rotterdam

The Hub Shop – fair trade kleding, accessoires, kado's, thee, enz. – Nieuwe Binnenweg 195B

WAAR – fairtrade kado's, eten, enz. – Oude Binnenweg 144a (ook in Den Haag, Haarlem, Utrecht, Nijmegen, Amsterdam en Maastricht)

OMR Kringloop – tweedehands kleding, serviesgoed, speelgoed, keukenartikelen, boeken, cd's, platen en meubels – Aristotelesstraat 30. Check ook deze video voor een indruk van de winkel (5:40 en 16:43).

Studio Hergebruik – upcycled woonaccessoires, sieraden en kado's gemaakt door artiesten en ontwerpers, aan de dure kant – Coolsingel 53

Doortje Vintage – doet zijn naam aan als het aankomt op kleding, schoenen en tassen. Wel vaak voor vintage prijzen – Raampoortstraat 32 in de Mini Mall (ook in Eindhoven)

Dion Vintage – eigenaresse Angela verkoopt designer kleding van vorig seizoen. Niet aan de goedkope kant, maar wel interessant voor fashionista's. Lees ook mijn artikel voor Good2b – Oppert 12A

De Groene Passage – duurzaam miniwinkelcentrum voor al je duurzame boodschappen en kado's – Mariniersweg 9

50|50 store – winkel van het Leger des Heils met tweedehands en ecokleding en de geüpcyclede 50|50 Originals lijn – Mariniersweg 10 (ook in Amsterdam, Groningen en Maastricht)

Piekfijn Centrum – kringloopwinkel met meubels, kleding, serviesgoed en media – Mariniersweg 255

Cheap fashion - overwegend 80's mode en accessoires - Meent 25

Sister moon - winkel met een combinatie tussen vintage en nieuw - Nieuwe Binnenweg 89b

Vintage footwear - een waar schoenenparadijs! - Bloemkwekersstraat 92

Ruby Lee and the vintage factory - kleding en accessoires die je met recht EcoFab mag noemen - Nieuwe Binnenweg 206a

Het derde servies - van mooie ontbijtserviezen tot porseleinen botervlootjes en kussenslopen, bij Het Derde Servies zul je zeker slagen - Nieuwe Binnenweg 208

Flowers and pearls - hier verkopen ze zowel vintage als non-vintage voor dames - Nieuwe Binnenweg 224a

Dearhunter vintage - hier kun je terecht voor een gehele look, want in hetzelfde pand zit ook een kapper. verkoopt ook nieuw - Eendrachtsweg 55

Al je aankopen doen in Rotterdam? Kijk dan in de Rotterdam green guide of op de EerlijkWinkelen route. Je kunt ook de Good & Green Guide kopen (Engels). Bekijk ook dit filmpje van TV Rijnmond over vintage shoppen in Rotterdam:

One Comment

  1. Ojee! Je bent Natur-el vergeten! 150 m2 eerlijke mode (en tevens de enige winkel in heel Rotterdam waar de collectie 100% eerlijk en duurzaam is) aan het Zwaanshals in Rotterdam!

    Hartelijke groet,

    Vera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *