[afw s/s 14] winde rienstra

Het Fashion Weekend mocht dan misschien wel een groen tintje hebben met de pop-up catwalks van o.a. studio JUX en Bont voor Dieren, maar helaas was het op de echte catwalk goed zoeken naar de mooie merken. Gelukkig maakte Winde Rienstra dat dubbel en dwars goed met haar museale en theatrale couture. Inmiddels heeft ze een plekje veroverd op Amsterdam Fashion Weekend, want ook in januari showde ze een mooie origami-inspired collectie.

Misschien nog wel meer besproken dan de indrukwekkende kleding was het schoeisel. De plateaus waren zo torenhoog dat de stoelaanwijzers, by confidence mooie mannen, de meiden begeleidden over de catwalk. Alleen de laatste meters stonden ze alleen. Tja, nice on the eyes mogen ze zijn, maar welke fotograaf schiet nou een plaatje van een wankel model met een knaap ernaast? Het laatste model ging rebels blootvoets.

RIENSTRA

Naast couture-achtige stukken – mooi om te zien in het Centraal Museum maar ondraagbaar op straat – showde Winde ook draagbare ontwerpen. De dipdie witroze jumpsuit is daar een mooi voorbeeld van. Victoria Koblenko, fan van het eerste uur, was erg te spreken over A Forgotten Path. Niet zo gek, gezien de Russische achtergrond van zowel de collectie als Koblenko.

Al met al vind ik het een mooie collectie die Amsterdam Fashion Week meer dan waardig is. Wie weet zien we Winde volgend seizoen in Parijs?

Foto’s: Team Peter Stigter

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *