[afw s/s 15] mly: de cirkel is rond

Vorige week was het dan zo ver: de vernieuwde Fashionweek Nederland ging van start. Zoals ik al eerder blogde was er helaas weinig duurzaams aan de Amsterdamse modeweek. Er waren geen presentaties over duurzaamheid in het modevak en er showden nauwelijks duurzame ontwerpers. Gelukkig gaf MLY wel een groen tintje aan MBFW Nederland.

PHOTO © TEAM PETER STIGTER   SPRING/SUMMER 2015

Recycling is een terugkerend thema in het werk van MLY-ontwerpster Emily Hermans. Voor de collectie waarmee ze het tienjarig jubileum van haar eigen label viert, voegde ze een nieuwe dimensie aan dit thema toe. De hoogtepunten uit haar eerdere werk vormden het uitgangspunt voor haar s/s15 collectie CIRCULAR.

Ze mixte de thematiek, dessins, kleuren en silhouetten uit voorgaande collecties tot een caleidoscopische modecollage. Het resultaat: elegante creaties met streetwear-accenten, stoere silhouetten met delicate details, en een kleurrijke clash tussen grafische patronen en organische dessins.

“Ik zie veel parallellen tussen eerlijke voeding en duurzame mode. Zoals we graag willen weten wat we eten, willen steeds meer mensen ook weten wat ze dragen.”  Emily Hermans

CIRCULAR telt een grote variatie aan jasjes, van elegante modellen tot bijzonder sportieve silhouetten; er zitten zelfs jasjes met capuchons bij. Daarnaast bevat de collectie ook jurken, rokken en tops. Met zo’n 40 unieke items is het de meest omvangrijke MLY collectie ooit.

Ik vind het een heerlijk kleurrijke collectie met veel stukken die het prima op kantoor doen! En die waaierhakken zijn to die for!

Wat is jouw favoriete look?

Liefs, José

Foto’s: Team Peter Stigter voor Modeweek Nederland

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *