[afw s/s 15] modeweek steeds minder groen?

Alhoewel mode steeds meer de noodzaak van duurzaamheid inziet, besteed Amsterdam Fashion Week – omgedoopt tot Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam – weinig aandacht aan EcoFab mode. Waar eerder jonge ontwerpers een platform kregen bij The Green Fashion Competition en designers zoals Elsien Gringhuis en studio JUX op AFW showde, is er nu maar 1 duurzame designer die haar ontwerpen het plankier op stuurt: MLY. Waar haal je als blogger je input voor leuke merken vandaan?

Gelukkig bieden de trade shows toch een dosis nieuwe input. Niet alleen heeft de bekende Modefabriek met MINT een duurzaam gedeelte, ook organiseert Green Orange Fashion de Go Fashion Fair.

mint

Tijdens de modeweek in Nederland vindt traditioneel de Modefabriek plaats in de RAI Amsterdam. Ver- en inkopers komen bij elkaar, en pers krijgt de mogelijkheid om de nieuwste collecties van retailers te bewonderen. Ook ik was een aantal keer op het duurzame gedeelte MINT, waar ik super mooie spullen zag!

actrice Sanne Vogel droeg later deze jurk naar een filmpremière

  

Dit jaar zijn A Beautiful Story, BsaB, Demeure, Jannissima, KISS AND TELL, Kuyichi/STUB001, La Garçonnière, Lanius, Miss Green, O My Bag, Pääla, People Tree, recolution, Slowers, studio JUX, Two-O, Van Hulley, Wana Bana, wunderwerk, Yellow 108 en Yumeko.

go fashion fair

Afgelopen fashion week vond dit event voor de eerste keer plaats in het Scheepvaartmuseum. De tweede editie verhuisd naar een modernere locatie: de Kromhoutwal te Amsterdam. Van fashion tot lifestyle, pers en inkopers zien het op deze vakbeurs. Helaas ben ik er nog niet geweest maar de foto’s zijn veelbelovend!

example

Vestido negro Scuba

Dit jaar staan er superveel merken op deze beurs. Teveel om op te noemen. Daarmee krijg ik ook het idee dat het aantrekkelijker is om naar Go Fashio Fair te gaan, al is MINT weer aantrekkelijker doordat het ook life demonstraties heeft.

Beide beurzen vinden 13 en 14 juli plaats en kunnen dus makkelijk gecombineerd worden Wat is jouw favo duurzame (kleding)merk?

Liefs, José

 

Related Post

José de Jong

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *