[afw a/w 12] the green fashion competition

Amsterdam Fashion Week, we zijn er op Green and the Cities al maanden mee bezig. Vorige week kon je hier al lezen dat Prinses Máxima aanwezig zou zijn bij The Green Fashion Competition, iets wat natuurlijk al een kleine overwinning voor duurzame mode is. Nu het verslag van dit eerste hoogtepunt van 2012, in drie delen. Deel 3: The Green Fashion Competition. Lees hier deel 1 en deel 2.

 

categorie 2

Ambassadrice Lonneke Engel opende daarna het podium voor de tweede lichting van de ontwerpwedstrijd. Nieuwkomers Carrie Parry, ZAGB, Oh My Bag en Narelle Dore brachten ons kleur met mooie silhouetten (Carrie Parry), nieuwe weeftechnieken met een folkore-gevoel (ZAGB), tassen waarvan je hebberig werd (Oh My Bag) en gehaakte wollen draperieën in pasteltinten (Narelle Dore). Terechte winnaar was de Amerikaanse Parry, met een minicollectie waardoor ik meteen wist dat ik aan de bandana moet. Ik kan niet wachten totdat ze haar 15.000,- heeft omgezet in een gloednieuwe collectie!

Carrie Parry

ZAGB looks 1+2

ZAGB look 3

Oh My Bag look 1+2

Oh My Bag look 3

Narelle Dore look 1

Narelle Dore look 2

Narelle Dore look 3

Finalisten van categorie 2

categorie 1

En dan was het de beurt aan de merken die al een naam gemaakt hebben. STAT Divisions, L’Herbe Rouge, SPRB en Studio JUX waren in de race voor 25.000,-. Met een jetsetgevoel (STAT Divisions), simpele lijnen (L’Herbe Rouge), grunge meets folklore (SPRB) en een hip deuntje bij het zeer draagbare Studio JUX was de keuze voor de jury vast niet makkelijk. Het was Studio JUX die uit handen van Minister Verhage en Lonneke Engel de cheque van 25.000,- kreeg. En met een hoge kreet van backstage was wel duidelijk dat de dames van het merk wel raad weten met hun prijs.

STAT Divisions look 1

STAT Divisions look 2

STAT Divisions look 3

L’Herbe Rouge look 1

L’Herbe Rouge look 2

L’Herbe Rouge look 3

SPRB

Studio JUX look 1

Studio JUX look 2

Studio JUX look 3

Originele muziek bij Studio JUX

Lees ook deel 1.

Related Post

José de Jong

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *