amsterdam wil liever geen bont

Goed nieuws! De stad Amsterdam wil bontvrij gaan. Als gemeente doet het een “moreel appèl” op modewinkels om geen pelsdieren meer te verkopen. Het college van Amsterdam vind het ‘afkeurenswaardig” om bont afkomstig van pelsdierfokkerijen te verkopen, schrijft het college aan de gemeenteraad. De gemeente volgt daarmee een motie van de Partij van de Dieren.

Het Nederlands Bont Instituut reageert in het Parool op de mening van de gemeente Amsterdam. ‘Ondernemers en burgers mogen zelf beslissen of ze kleding met bont verkopen of kopen. Bont is een hip item in de modewereld. Steeds meer jonge couturiers werken met bont en er wordt meer bont verkocht dan ooit,’ aldus woordvoerder Ron Haarman.

Bont voor Dieren tijdens Amsterdam Fashion Week s/s 14

 

Toch is bont al langer een veelbesproken onderwerp in modestad Amsterdam. Vorig jaar schreven prominente Nederlanders op initiatief van Bont voor Dieren een open brief aan Amsterdam Fashion Week om bont te bannen. Zo ver is het helaas nog niet gekomen. Misschien dat Bont voor Dieren en de Partij van de Dieren de handen ineen kunnen slaan? Wat vind jij van dit initiatief?

Bron: FashionUnited

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *