appeltaart muffins met zonnatura roasties | recept

Zoals je wel hebt kunnen lezen doe ik sinds kort mee met de Zonnatura Roasties Challenge. Zonnatura en ikzelf dagen mij uit om (h)eerlijke dingen te maken met de nieuwste muesli's uit hun assortiment: Appel & Kaneel en Cashew & Vanille. Vandaag deel ik met jullie mijn recept voor appeltaart muffins gemaakt met de Zonnatura Appel & Kaneel roasties!
Het recept is trouwens geïnspireerd op de appeltaart havermout muffins van Laura's Bakery.

ingrediënten appeltaart muffins:

Droge ingrediënten Natte ingrediënten
  • 480 ml melk
  • 1 ei
  • 20 gram honing
  • 2 el gesmolten boter
Overige ingrediënten
  • 1 appel
  • 40 gram rozijnen

bereidingswijze appeltaart muffins:

Voor twaalf lekkere (ontbijt)muffins of tussendoortjes Meng de droge en natte ingrediënten in twee aparte schalen. Voeg samen in één schaal en laat een half uurtje in de koelkast rusten. Snijdt ondertussen de appel in blokjes (dezelfde grootte voor appeltaart of -flappen). Meng wanneer al het vocht geabsorbeerd is alles door elkaar en verdeel over de muffinvormpjes. Garneer met een theelepeltje roasties per muffin en bak in ca. 55 minuten op 180ºC. Bewaar de appeltaart muffins in een goed afgesloten blik of plastic doos of vries in voor een handige to-go snack! Wat is jouw favoriete muesli-recept? Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *