au natural met c. cosmetics and care

C. cosmetics and care. Een concept waar ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord had. Tot ik op Twitter las dat iemand naar een workshop van dit all natural concept was geweest. Het bezoeken waard, dacht ik dus.

De website meldt dat de dames van deze cosmetica-winkel maandelijks een avond klaar staan voor mensen die wat meer willen weten over natuurlijke verzorgingsproducten. Wat dit met duurzaamheid te maken heeft? Bijna alle producten zijn wel gecertificeerd biologisch. Maar er is meer.

peg en soliconen

Want waarom dingen, zelfs in lage doseringen, op je huid smeren – overigens het grootse orgaan dat ook nog eens ademt, als het niet nodig is? Oprichtster Caroline van Eeuwijk legt bevlogen uit dat parabenen, siliconen, minerale oliën, PEG’s, propylene glycol en phenoxyethanol echt not done zijn voor een gezonder huid. Ze dichten als het ware de huid af, veroorzaken allergieën en drogen de huis juist uit, terwijl je cosmetica juist gebruikt voor hun verzorgende eigenschappen.

C cosmetics and care_winkel

En nu? Natuurlijk kan je terecht bij de ruime winkel van C. cosmetics and care. Ook voor intensieve behandelingen. Maar door de eerder genoemde ingrediënten in verzorgingsproducten te vermijden kom je al een eind. Ook zogenaamde natuurproducten maken hier helaas gebruik van.

een maand lang detoxen

‘Mijn huid trekt als ik geen crème gebruik.’ ‘Mijn lippen kúnnen niet zonder Labello.’ Nou, dat lijkt wel mee te vallen. Natuurlijk moet je afkicken. Ruim een maand kost het voordat de diepste lagen “besmet” met de “gifstoffen” verdwenen zijn. Maar dan kan de huid opnieuw beginnen. Caroline: ‘Ik heb geen dagcrème nodig. Alleen reinigen is essentieel. Gebruik dus in ieder geval een cleanser en een toner. Dan kan je huid er tegenaan.’

Geïnspireerd – en ook wel met een “schuldgevoel” richting mijn (toekomstige) huid – ga ik aan de slag met de twee producten. Mijn eerder gekregen lippenbalsem van All the better to kiss you with zal welkom zijn bij het afzweren van Labello.

hervulbare lippenbalsem

Over lippenbalsem gesproken: ze verkopen bij C. cosmetics and care ook té schattige lipverzorging in allerlei soorten doosjes. Ze kunnen zelfs voor een klein bedrag hergevuld worden. Super toch?!

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *