aveda light the way kaars

De maand april is al weer bijna afgelopen, en tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik er geen moment bij stil heb gestaan dat het Earth Month was. Tijdens deze maand staan we, of nou eigenlijk vooral de gemiddelde mens – hopelijk – nog iets meer stil bij al dat moois om ons heen. Moedertje natuur, de planeet, het milieu… Hoe je het maar wilt noemen. En ondergetekende was glad vergeten dat dat natuurlijk een mooi moment is om wat meer aandacht voor het milieu te vragen. Gelukkig lichtte Aveda me bij met de Light The Way kaars.

de wereld veranderen met één consument per keer

Een mooi jaarlijks initiatief van het mooie beautymerk dat al weer zijn twaalfde editie beleeft. Met de kaars haalt Aveda namelijk geld op voor drinkwaterprojecten en met succes: in twaalf jaar is $14,7 miljoen opgehaald. “Wat Earth Month deels zo speciaal maakt, is dat de fondsen die we hebben opgehaald sinds de lancering van de campagne afkomstig zijn van miljoenen individuele acties en donaties. We hebben de collectieve kracht om de wereld met één consument per keer te veranderen”, zo lees ik in het persbericht dat bij de kaars zit. Kun je het schaamrood al op mijn kaken zien?

Daarom wil ik nu toch even aandacht vragen voor deze kaars. Niet alleen vanwege het mooie doel: schoon drinkwater voor iedereen. Nee, ook omdat het gewoon een mooi product is. En een mooi product, dat verkoopt zichzelf. De kaars is namelijk gemaakt van sojawas, een alternatief van traditioneel kaarsvet. Dat is namelijk gemaakt van paraffine, een bijproduct van de benzine-industrie. Niet zo glamoreus hè?

Verder zit het kaarsje in een mooie houder, waarvan ik vermoed (maar zeker weten doe ik het niet) dat de onderkant van een glazen fles is. Hij ruikt heerlijk, een beetje naar Vicks maar dan op een goede manier. En dat komt dankzij biologische vetiver van Haïti, patchouli, oregano, marjolein en cederhout. En het doosje is ook superschattig met watterdruppels aan de binnenzijde. Een mooi cadeautje, zou ik zeggen!

De limited edition Light the Way kaars koop je in alle Aveda salons en via de webshop. Ik kan hem zeker aanraden!

Liefs, José

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *