[award season 2014] groen begin met golden globes

Zondag was het weer tijd voor het begin van het award season. De Golden Globes van The Hollywood Foreign Press Association, altijd dé graadmeter voor de Oscars, vond plaats in Beverly Hills. Series en films zoals Breaking Bad, American Hustler en Twelve years a slave sleepten ook dit jaar weer prijzen mee, maar voor velen is de rode loper tocht hét hoogtepunt van zo’n avond. Gelukkig had deze ook nu een lichtgroen tintje door zowel een bekende en een minder bekende actrice.

cate blanchett op reis met chopard

You’ve gotta love Cate Blanchett. Wow, heeft die vrouw klasse en stijl of niet? Eco Warrior Livia Firth strikte de Australische actrice voor de Green Carpet Challenge 2014. In navolging van Marion Cottillard droeg Cate oorbellen die het Franse Merk Chopard speciaal voor de GGC-collectie The Journey ontwierp.

Deze oorbellen zouden niet misstaan op de Olympische Spelen, gezien het op de lauwerenkrans geïnspireerde ontwerp. Het witgoud is Fairmined gecertificeerd en versierd met 72 markies geslepen diamanten die gecertificeerd zijn door de Responsible Jewellery Council (RJC). Livia Firth: ‘Cate Blanchett is zowel een mode-icoon als een vrouw met een goed gevoel voor de dingen die er toe doen. Door ervoor de Chopard sieraden naar de Golden Globes te dragen, steunt ze een diepe en dynamische verandering naar duurzame luxe die invloed zal hebben op de veranderingen aan het begin van de keten onder ambachtelijke mijners.’

girls-actrice jemima kirke gaat voor (g)oud

Maar gelukkig is het niet alleen super bekend Hollywood die voor een duurzame stijl gaat. Girls-actrice Jemima Kirke droeg een vintage jurk. Kirke staat bekend om haar keuze voor vintage jurken op de rode loper. Niet zo gek gezien het feit dat ze de dochter van een eigenaresse een vintage boutiek, Lorraine Kirke.

Hopelijk zijn de Globes niet alleen qua awards, maar ook qua mode een voorbode voor de Oscars. Op naar een donkergroene loper!

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *