baby en zon: is jouw baby al zomerproof?

Zo wat heb ik er van genoten zeg, dat zonnetje! Met Hemelvaart erbij hebben wij een mini vacay van gemaakt: dagje Gent, gezellig lunchen met mijn ouders en héérlijk luieren bij het pierenbadje om de hoek. Allemaal leuk, lief en aardig, maar dan is het dus wel belangrijk om je goed voor te bereiden. En in de laatste plaats die mini me.

Gelukkig had ik van Big Green Smile wat zonnebrandproducten gekregen om Marius van top tot teen mee in te smeren. Want dat heerlijk zachte huidje wil ik wel net zo perfect houden als hij nu al is. Nog voordat we de zon in gaan krijgt Marius een lekkere coating Badger baby zonnebrandcrème factor 30 met Calendula en Kamille. Dankzij de zinkoxide hoeven er geen nanodeeltjes je kindje te beschermen en dat vind ik fijn. Ook zijn alle ingrediënten natuurlijk en is 98% biologisch.

Ook zit de zonnebrand bomvol lekkere oliën. Ja, het smeert een beetje uit en laat een dikke waas achter maar eigenlijk vind ik dat ook wel erg. Zo weet ik namelijk zeker dat ik alles goed ingesmeerd heb. En die zonnebrand trekt toch goed in. Heb je meteen een goede graadmeter of dat wurmpje klaar is voor wat buitenpret!

Aan het einde van de dag smeer ik mijn kleine rakker graag in met Green People Children’s Aloe Vera Lotion & After Sun. Met 93% biologische bestanddelen ben ik fan van dit product. En had ik al gezegd dat 10% van de nettowinst naar het goede doel gaat? Ook ruikt de lotion lekker naar lavendel, ideaal voor het slapen gaan.

Wil je zeker weten dat het mooie weer ook plezier is voor jouw kleintje? Met deze checklist kom je een eindje:

  • Zorg ervoor dat je kleintje genoeg drinkt. Bij borstgevoede kindjes kun je ze gerust vaker aanleggen.
  • Zoek sowieso de schaduw op maar vooral op het heetst van de dag. Tussen 12 en 3 uur mijd je het liefst de zon.
  • Bescherm dat bolletje middels een hoedje of petje.
  • Smeer goed in!
  • Koel voldoende af in een badje of een lauwwarme douche. Smeer daarna wel weer goed in met zonbescherming.
  • Relax! Met temperaturen boven 20 graden willen we allemaal een beetje meer chillen, onze kinderen included. Probeer niet een heel dagprogramma af te werken maar kies voor rust. Soms letterlijk, want wellicht is jouw kleintje wel toe aan wat extra slaap.

Uiteraard gaat het natuurlijk vooral om jouw eigen intuïtie. Luister naar jezelf en vang de signalen van je kleintje op en je zult genieten van het mooie weer.

Welke voorzorgsmaatregelen neem jij in de zomer?

Liefs, José

*Dit artikel bevat items die ik heb gekregen. Lees meer in mijn disclaimer.*

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *