baby’s eerste pakje wordt kunst: keepsake shadow box

Sentimenteel, dat stond voor mijn moederschap nog niet in mijn woordenboek. Maar sinds die kleine er is kan ik moeilijk afstand doen (afgezien van de kraamtijd – hoe leuk ook – want eat, shit, sleep, repeat is schattig maar ook vermoeiend). Zijn eerste pakje lag dan ook keurig te wachten totdat ik er een leuke tastbare herinnering van kon maken, want al sinds ik zwanger ben stond er een leuke DIY op mijn to-do-list: een baby keepsake shadow box met Marius’ eerste pakje!

Misschien heb je er nooit van gehoord maar zoek het maar eens op Pinterest op; de baby keepsake shadow box is populair onder de crafty housemoms en maakt van die kraamtijd een mooie herinnering. Voor Marius z’n thuiskompakje hadden lief en ik bij lekker samen geshopt want dat vind ik toch wel een dingetje hoor. En met deze DIY kan ik er elke dag nog verlekkerd naar kijken.

wat heb je nodig voor een keepsake shadow box?

  • Baby’s eerste pakje
  • Iets ter herinnering aan zijn/haar geboortedag zoals het geboortekaartje, het registratiekaartje van het ziekenhuis, een polsbandje van het ziekenhuis of een krant van de geboortedag
  • Een groot stuk gekleurd papier (50 x 50 cm)
  • Een diepe fotolijst zoals de Ribba of Kasseby (Ikea)
  • Punaises

aan de slag!

Het idee is dat je als een soort collage aan de slag gaat. Er is geen goede of foute manier om het te doen, iedereen heeft een andere smaak. Kijk voor inspiratie op mijn pinterestbord hierboven of kijk even op internet. Wanneer je tevreden bent over jouw layout, dan kun je aan de slag gaan.

Strijk de kleertjes nog even want je wil niet tegen een kreukel aan kijken. En dan is het simpel: plaats punaises aan de binnenzijde van de kledingstukken op de hoeken (bijvoorbeeld de schoudernaad, de uiteindes van mouwen en broekspijpen, etc.) en prik deze door zowel het papier als de achterzijde van de lijst (let hierbij op dat je de bevestigingshaken aan de buitenzijde hebt, ik had hier dus niet op gelet en dat was erg onhandig!).

Om zeker te weten dat alles goed vast zit vouw je de uiteindes aan de achterzijde om (gebruik hiervoor bijvoorbeeld een hamer of de platte kant van een keukenmesje of schaar) en klaar is jouw kunstwerk!

Nou ik hoop dat dit een beetje duidelijk was. Bij vragen kun je natuurlijk even een reactie hieronder achterlaten. Ik ben vooral benieuwd naar jullie creaties! Deel ze met #greenandthecities, dan kan ik weer inspiratie van jullie opdoen!

Wat heb jij gedaan met baby’s eerste pakje?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *