baby verzorgingsproducten: 5 tips

Bij het inslaan van al het babyspul staat ons lijstje (of beter gezegd, een gehele spreadsheet) vol met doorgestreepte items. Van kinderwagen tot babymeubels, van zoogcompressen tot kleertjes, zo ongeveer al het denkbare is in huis. Maar één van de moeilijke beslissingen is toch wel welke baby verzorgingsproducten je in huis moet halen. De reguliere varianten zitten vaak vol parfum waardoor je kindje misschien wel heerlijk gaat ruiken maar die eigenlijk overbodig is. En hoe groen zijn die andere ingrediënten eigenlijk? Nog een vraag die mij te boven schoot was wat die kleine nou eigenlijk zelf het liefste zou willen.

Het makkelijke is dat veel fabrikanten, ook de duurzame, starterskits en geschenkverpakkingen met mini’s uitbrengen zodat je voor een relatief laag bedrag aan de slag kunt. Vandaag deel ik met jullie vier baby verzorgingsproducten pakketten plús handige tips voor natuurlijke alternatieven.

sophie de giraf starter kit

Het Franse merk ken je misschien als van de bijtspeeltjes, maar het Franse merk heeft ook tal van verzorgingsproducten. De Sophie de Giraf Starter Kit bestaat uit een gezichtscrème, bodylotion, babyolie en hair & body wash (allen 20 ml) en is ECOCERT gecertificeerd, wat inhoudt dat de plantaardige ingrediënten minimaal 50% biologisch en de totale ingrediënten minimaal 5% biologisch moeten zijn (dat laatste klinkt laag, maar is inclusief water). De vierdelige set koop je voor € 15,99 bij bol.com.

naïf care travel kit

Met een merk opgericht door twee papa’s heb je al een supermooi verhaal. Maar de Naïf travel kit is niet alleen een cadeautje voor jouw kleintje maar zeker ook voor jou! Naast een bodylotion, luiercrème, body wash en een crème (ieder 15 ml), verpakt in een supergave toilettas van recyclebaar karton, ontvang je ook nog eens washandje van biokatoen van het merk Imps&Elfs. Alle producten zijn vrij van schadelijke ingrediënten zoals minerale oliën, parabenen en SLS. Je scoort de vierdelige travel kit voor 21,89 bij bol.com.

petit&jolie gift set

Nog zo’n mooi merk is Petit&Jolie. De gift set bestaat uit een billencrème, een bodylotion en een hair & body wash (in royale 50 ml verpakkingen) en is BIDH gecertificeerd, wat betekent dat alles is gemaakt van uitsluitend natuurlijke ingrediënten zonder parabenen, synthetische conserveermiddelen & kleurstoffen en zeep die in sommige gevallen ook nog eens biologisch zijn. De petit&jolie gift set koop je voor € 9,99 bij greenjump.nl.

oh-lief baby box

Dit nieuww merk ontdekte ik op de Ouders Natuurlijk beurs. Nog onbekend met het van oorsprong Afrikaanse merk? Met de Oh-Lief baby box, bestaande uit een billencrème (125 gr), crème & wash (50 ml), hair & body wash (100 ml), wax (10 gr), insectenbalsem (10 gr) en buikcrème voor mama (10 gr) maak je kennis met dit natuurlijke en biologische merk vrij van chemicaliën, kunstmatige kleur- en geurstoffen, minerale olie, parabenen en SLS. Je vind deze set voor € 24,95 via ohlief.nl.

baby verzorgingsproducten diy

Vind je al deze merken nog niet ver genoeg gaan en wil je zo min mogelijk op die kleine smeren? Dan kun je ook op de “natuurlijke toer” gaan. Kokosolie is zo’n alleskunnen die fungeert als bodylotion, billencrème en badolie en waar jouw kindje ongetwijfeld babybilletjes krijgt. Maizena kan prima dienst doen als luierpoeder zoals talkpoeder dat doet. En meer heeft die kleine spruit eigenlijk niet nodig, want hoe vies wordt ‘ie nou eigenlijk?

Ik hoop dat jullie wat hebben aan deze tips. Op- en aanmerkingen zijn van harte welkom!

Liefs, José

Foto’s: Sophie de Giraf, Naïf care, Petit&Jolie, Oh-lief

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *