baby’s eerste tandje. en nu? tandenpoetsen!

Als thuismoeder vind ik niet dat de tijd met Marius snel gaat. Okay, bijna alle feestdagen hebben we afgestreept. En okay, stiekem ben ik al bezig met het plannen van zijn eerste (!) verjaardag. Maar omdat hij lekker z’n tijd neemt qua ontwikkelingen – lees: hij net zoals z’n moeder niet al te snel die “eerste keren” wil beleven – is hij nog heerlijk een baby’tje. Voor zover je daarvan kan spreken bij een jochie dat een uur achter elkaar kan zitten en zelf wil eten.

een echte grote jongen…

Toch volgen de mijlpalen zich in een rap tempo op. Z’n eerste hapje heeft hij al maanden geleden achter de kiezen, maar sindsdien heeft hij zich dus omgerold, kan ‘ie zitten, heeft hij aardig wat voetbal gekeken en heeft zich een nieuwe “eerste” aangediend waarmee hij toch echt een Grote Jongen wordt. Met hoofdletters, ja. Zijn eerste tandje. (let trouwens niet op het verkeerde jaartal op de kaart, ik leef blijkbaar nog stééds in 2016..)

Zodra zich dat eerste tandje dus heeft aangediend is het tanden poetsen geblazen. Ook al is het “slechts” een melktand en is hij nog bij lange na niet door. Tanden poetsen is vanaf het begin aan belangrijk. Zie het als dat eerste hapje. Je kleintje heeft dan heus nog geen vast voedsel nodig, maar eraan laten wennen is best handig. Zo dus ook met die tandenborstel.

heen. weer. ronddraaien. dat was het dan. toch?

Op biggreensmile.nlwhat’s in a name? – vond ik het Australische merk Jack ‘n Jill. Zó schattig. Door de konijntjes, nijlpaarden, koala’s en dino’s was ik helemaal om. Okay en ook om een paar andere redenen. De borstels zijn gemaakt van non GMO (genetisch gemanipuleerd) maisplastic en de pasta zit vol met natuurlijke ingrediënten zoals biologische Calendula én is dierproefvrij.

Een ander mooi merk is het Zweedse Humble Brush. Gemaakt van bamboe is dit ook zo’n lekker natuurlijk product. Humble Brush is ook zo’n mooi merk dat het “buy one give one” principe hanteert waarbij bij elke verkoop een tandenborstel gedoneerd wordt. Ik kreeg deze borstel tijdens mijn kraamfeestje en hij ziet er zo mooi au naturel uit.

met papa als hoofd poetsbrigade

De eerste kennismaking met het poetsgerei was positief. Van alle kanten werd het bekeken en enthousiast ging het de mond in. Maar eenmaal voorzien van een erwtje tandpasta was de pret over. Met mama als stoel c.q. dwangbuis, een speeltje in zijn handen als afleiding en papa als Hoofd Poetsbrigade lukt het dan toch om die tandenborstel onder de tong en op dat tandje te krijgen. Heen. Weer. Ronddraaien. Dat was het dan. Toch?

Gelukkig baart oefening kunst en hangt het héús niet af van die eerste paar poetsmomenten. Toch voelde het voor mij dus als een echte mijlpaal. Zo eentje die ik dus écht wel met lief wilde delen. En wat worden ze toch snel groot hè?

Zoek je trouwens nog iets om het tanden poetsen leuker te maken? Jack ’n Jill geeft ene grappig en hip tandenpoetsliedje gemaakt:

Wanneer begon jij met tandenpoetsen? Voor welk merk zou jij kiezen?

Liefs, José

*Dit artikel bevat items die ik heb gekregen. Lees meer in mijn disclaimer.*

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *