kokosolie: superfood uit jouw keukenkastje

Vijf jaar geleden had je er waarschijnlijk nog nooit van gehoord. Vijf jaar geleden dacht je waarschijnlijk gedacht aan een fles. Vijf jaar geleden zei kokosolie je vermoedelijk niets. En toch is het opeens superfood du moment. Fitgirls zweren erbij, vegans kunnen niet zonder en nu vraag jij je vast ook af: moet ik aan de kokosolie?

Kokosolie zit, zoals je misschien niet verwacht, in een potje en is een witte, harde substantie. Waar je olijfolie – superfood until very recently – makkelijk schenkt in de hapjespan, moet je kokosolie uit de pot “schrapen”. Eenmaal in de pan is het zo gesmolten.

kokosolie: overprijsde bakolie of goedkope handcrème?

Kokosolie is erg omstreden, want is het nou wel of niet gezond? De Hartstichting zette het decennia geleden nog in het verdomhoekje, en onlangs noemde LINDA. het nog een overgeprijsde bakolie of een goedkope handcrème. En over het laatste wil ik het nou juist hebben.

Het kokosvet is naar mijn mening juist dé superfood voor de huid. In biologische vorm niet al te duur in de supermarkt te verkrijgen, zo puur als het maar kan zijn en weldadig voor huid en haar. Heb je last van gebarsten lippen? Kokosolie. Schrale plekjes op je handen? Kokosolie. Ook als haarmasker lijkt het me geweldig, al moet ik dat nog steeds proberen...

van keukenkastje naar badkamerplankje

Ik roep EcoFab ladies dan ook op om kokosolie uit het keukenkastje te halen (al hoewel, ook ideaal bij kleine brandwondjes!) en op het badkamerplankje te zetten. Kost een beetje, maar doet een hoop!

Liefs, José

Foto: Meal Makeover Moms

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *