become organic met mádara

Een paar maanden geleden was ik uitgenodigd voor een mooi evenement. Het Letse cosmeticamerk MÁDARA nodigde een select gezelschap uit voor de lancering van de “starter kit” van wannabee groentjes: de Become Organic set met de bestseller van het ecomerk. Met deze drie producten kan iedereen beginnen met een schone huid vrij van chemicaliën! Met een kleintje op komst ben ik nog kieskeuriger wat ik tot mij neem, dus pure cosmetica met biologische ingrediënten zijn van harte welkom!

Ik was al een fan van de maskers van dit mooie merk. Become Organic bestaat uit een full sized deep purifying foam (150 ml), een deep moisturizing fluid (25 ml) voor overdag en een regenerating night cream (25 ml). Normaal gesproken schrijven beauty bloggers ASAP een review van producten, maar ik wilde de MÁDARA Become Organic set een eerlijke kans geven en mijn huid de kans geven om te wennen aan de botanische ingrediënten.

mádara deep purifying foam

Een mooie huid begint met een schone basis. Eigenwijs als ik was, had ik niet echt gelezen hoe ik het schuim moest gebruiken, en dus begon ik met wattenschijfjes die de foam – uiteraard – enthousiast opzogen. Ik had nog wel wat overtuiging nodig van dit product, al zag ik wel dat m’n bb cream goed verwijderd werd. Wat bleek? Beauty noob als ik ben had ik de foam op m’n gezicht moeten inmasseren en daarna moeten verwijderen. Dit gaat gemakkelijk onder de douche of met een washandje (meteen een goede scrub!). Okay, we hadden geen goede start maar met de juiste technieken werkten de foam en ik wel. M’n huid voelde wel wat trekkerig aan, maar daardoor krijg ik een gereinigd gevoel en weet ik dat een crème goed intrekt.

ingrediënten:

Aqua (water) | Sodium Cocamphoacetate | Rosa Damascena (roos) | Alcohol | Glycerin | Lactic Acid | Sucrose Cocoate | Achillea Millefolium  (duizendblad) | Calendula Officinalis (calendula) | Chamomilla Recutita (kamille) | Aroma

mádara deep moisturizing fluid

Een dagcrème aanbrengen was zoiets dat ik nog wel eens achterwege liet uit pure luiheid. No more en dat is maar goed ook. Want in dit druilerige, herfst/winterige weer kan mijn huid wel een oppepper gebruiken! De fluid is, zoals de naam al zegt, mooi vloeibaar en brengt lekker aan. Ik krijg hier geen vettig gevoel van en zo kun je makkelijk verder gaan met jouw eventuele make-up routine. Ja, mijn huid is hier blij mee!

ingrediënten:

Aqua (water) | Rosa Damascena (roos)| Glycerin | Simmondsia (jojoba) Chinensis | Trifolium Pratense (rode klaver) | Rubus Idaeus (framboos) | Persea Gratissima (avocado) | Dicaprylyl Carbonate | Cetearyl Glucoside | Tilia Cordata (linde) | Artemisia Vulgaris (bijvoetkruid) | Lecithin | Stearic Acid | Palmitic Acid | Titanium Dioxide (CI 77891) | Tocopherol (vitamine E) | Ascorbyl Palmitate (vitamine C) | Xanthan Gum | Sodium Hyaluronate | Sodium phytateMica (CI 77019) | Lactic Acid (melkzuur) | Aroma | Citral | Limonene | Linalool | Butyrospermum Parkii (sheaboter) | Polyglyceryl-6 Distearate | Jojoba Esters (jojobaolie) | Mycrocristalline Cellulose | Cellulose gum | Sodium PCA | Diheptyl Succinate | Capryloyl Glycerin/Sebacic Acid Copolymer | Benzyl Alcohol | Sodium Benzoate | Potassium Sorbate | Hydrolyzed Hyaluronic Acid | Beeswax (bijenwas) | Cellulose | Cetyl Alcohol

mádara regenerating night cream

Een nachtcrème klinkt voor mij iets wat je vooral doet wanneer je bang bent voor huidveroudering. Natuurlijk wil ik er op mijn best uit zien, maar ik geloof niet dat een cremepje rimpels zal voorkomen. Maar met een diepe reiniging is een goede voeding ook niet onbelangrijk. De rijke crème geeft mij zeker dat voedende gevoel, en na een nachtje slapen voelt mijn huid weer als herboren.

ingrediënten:

Aqua (water) |  Simmondsia Chinensis (jojoba) | Persea Gratissima (avocado) | Rosa Damascena (roos) | Glycerin | Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate | Caprylic/Capric Triglyceride | Cetearyl Alcohol | Algae (algen) | Hippophae Rhamnoides (duindoorn) | Solanum Lycopersicum (tomaat) | Plantago Major (weegbree) | Calendula Officinalis (calendula) | Chamomilla Recutita (kamille) | Stearic Acid | Palmitic Acid | Sodium Hyaluronate | Tocopherol (vitamine E) | Ascorbyl Palmitate (vitamine C) | Xanthan Gum | Sodium phytate | Lactic Acid (melkzuur) | Aroma | Linalool | Butyrospermum Parkii (sheaboter) | Benzyl Alcohol | Sodium Benzoate | Potassium Sorbate | Hydrolyzed Hyaluronic Acid | Cellulose | Iron oxide CI77492 | Limonene | Citral

yay or nay?

Overall ben ik erg blij met de set. Omdat ik eerst wat sceptisch was over het gebruik van nachtcrème is die tube nog een stuk voller, maar ik denk dat je wel een paar maandjes kan doen met de gehele set. Ik kan de set zeker aanbevelen!

De Become Organic set van MÁDARA is 100% vegan, noten- en glutenvrij en is ECOCERT gecertificeerd. Je koopt de kit voor € 18,- via de madaracosmetics.nl.

Wat smeer jij op jouw gezicht?

Liefs, José

Foto set: DeFotomeisjes voor MÁDARA

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *