belgische hotspot: de kringwinkel!

Je kent het vast wel: je rijdt in het buitenland en ziet opeens een mogelijke hotspot. STOP! roep je. Dat overkwam mij vandaag tijdens een tripje net over de grens bij onze zuiderburen. Ik zag in Kapellen een winkel genaamd Kringwinkel en ik dacht: zou het? En inderdaad: het was een kringloopwinkel. Nu had ik nog nooit buiten onze landsgrenzen gekringloopt dus deze kans kon ik niet aan mij voorbij laten gaan. En ik kreeg de hoofdprijs: het was retrodag!

Ik stapte de deur binnen et voila: heaven. Mad men galore! Pilboxes, handtasjes, capejes, clutches… Ik kon mijn geluk niet op… Even kwijlde ik bij een Burberrys trenchcoat à raison de 75 euri, maar ik wist dat lief deze impulsaankoop niet kon waarderen. Instead werd het een cognackleurige, slangenleren clutch met een interessante sluiting.

zo blij met mijn nieuwste aanwinst: een #vintage clutch van #dekringwinkelkapellen #dekringwinkel #retrodagen

Een foto die is geplaatst door José de Jong (@green_and_the_cities) op

Met een happy gevoel verliet ik deze kringloopwinkel, maar eenmaal thuis gekomen wachtte mij nog een leuke verrassing: het blijkt een keten van kringwinkels te zijn mét een online veilingsite. Daar kwam ik bijvoorbeeld een vintage barkastje mét karaffen en borrelglaasjes (drool!) tegen en een Birkin look-a-like. Ben jij binnenkort dus in België? Bezoek dan zeker een Kringwinkel!

De Kringwinkel Antwerpen – Kapellen
Kapelsestraat 237
2950 Kapellen

Wat is jouw favoriete shop hotspot?

Liefs, José

Beeld: De Kringwinkel

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *