best wel een beetje trots! | #fitmommy

Het spits is eraf! De eerste paar weken sporten heb ik achter de rug en boy, dat heb ik geweten. Ruim 9 maanden heeft mijn lijf bijna letterlijk stilgestaan, om dan eindelijk weer aan de slag te gaan. En dat alles voor een goed doel: strakker in mijn vel dan vòòr de zwangerschap. Niet de minste uitdaging, hoor. Ik was, al zeg ik het zelf, in pretty a good shape.

ja, ik ben geen vs model

Voor het eerst in jaren woog ik namelijk 65 kilo en voor mij was dat heel wat. Ja, het woord is eruit. Vinden jullie ook niet dat we zo krampachtig doen over getallen? Bijna 30 jaar, 65 kilo, maat 38/40… Alsof dat dingen zijn om je voor te schamen. Ja, ik ben een Hollandse vrouw en ja, ik ben geen VS model. Maar nee, ik ambieer ook niet size zero te worden. Ik wil me gewoon op m’n best in mijn eigen lijf voelen. En okeej, dat buikje.. Daaraan irriteer ik me mateloos. There, I said it. Enniewees…

even alleen aan mezelf denken

Na een paar weken kan ik natuurlijk nog niet echt over resultaten spreken. Voor mij is het tot nu toe al een overwinning dat ik twee keer in de week gegaan ben. Grote stimulans hierin is mijn hubbie, die speciaal daarvoor vroeg van werk komt zodat ik lekker een uurtje mag knallen en alleen aan mijzelf denken. En daar ben ik dankbaar voor. Een uurtje alleen maar bezig zijn met moi en geen zorgen hoeven te maken om slaapjes, hapjes, (poep)luiers èn het avondeten. Wat een luxe.

no pain no gain

Desalniettemin is het niet zonder slag of stoot gegaan. Afgelopen maandag had ik zó geen zin om te gaan. Ik wilde alleen maar in m’n joggingbroek wegkruipen op de bank. Ik had zaterdags nog gesport, had spierpijn (no pain no gain) en absoluut haat voor de sportschool. One of those days… Maar ik raapte mezelf bij mekaar en knalde lekker door die spierpijn heen met wat lunches, wall squats en leg extensions en gooide er ook nog wat borst- en armspieroefeningen tegenaan. Wat buikspieroefeningen met een medicine ball en ik vond het wel mooi geweest. Blij? Nee absoluut niet. Maar wel een tikkie trots dat ik tòch gegaan was.

Om mezelf wat meer aan te moedigen en inspireren ben ik weer eens pinterest op gegaan. Daar ben ik lekker begonnen met het pinnen van fitnessoefeningen. Wie weet kan ik daar nog nuttige tips uit halen.

Heb jij nog suggesties voor het behalen van mijn doel: strakker in mijn vel na mijn zwangerschap? Laat ze dan zeker hieronder weten.

Liefs, José

Foto: Fit Approach

Related Post

José de Jong

2 Comments

  1. Ik kan alleen maar zeggen: houd vol! Ik was vorig jaar de overtollige kilo’s zat na twee zwangerschappen en heb mij toen aangemeld bij Personal Body Plan. Gezonder eten en drie keer in de week sporten. Dat was af en toe best lastig, maar ik heb doorgezet en ben er nog steeds blij mee dat ik toen heb volgehouden!

  2. Hi Eva, wat inspirerend om te horen! En vooral goed om te horen dat het je eigen keuze was en dat je het nu nog steeds volhoudt. Applaus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *