[kijktip] the big allotment challenge

Remember mijn obsessie met Maartens Moestuin? Vriendin E. attendeerde mij (nadat ze haar eigen mooie (moes)tuin had laten zien, ik ben jaloers!) op een ander tuinierprogramma dat misschien wel mijn nieuwste obsession wordt: het Britse The Big Allotment Challenge van de BBC. Elke aflevering moeten de duo’s een groente oogsten, een boeket schikken en iets inmaken. Spannend en zeer leerzaam!

Een allotment is een volkstuintje en daarmee gaan 9 teams aan de slag.Gaandeweg leer je de tuinders kennen, van laidback vrienden tot glamoureuze schoonzussen.

Helaas “heb ieder voordeel ook zun nadeel”, want hoewel ik het heerlijk vind om naar Britse tv te kijken, kun je The Big Allotment alleen dinsdags om 21:00 uur “live” op BBC2 zien. Gelukkig heb ik via YouTube aflevering 2 en 3 weten te kijken. Zo weet ik al wat meer over het groeien van snijbonen (runner beans) en rozen, het maken van een zomerkrans (summer wreath) en het koken van een saus en een relish (een soort salsa) in aflevering twee, en ben ik wijzer geworden over wortels, gladiolen, het maken van een tafelbloemschikking en het koken van siropen en chutneys.

Wat ik zeker geleerd heb van de Allotment is dat timing essentieel is.  Want je kan wel denken dat je voor een bruiloft een boeket kan kweken, maar als de bloemen eerder uitkomen heb je een probleem. En het heerlijke Britse accent, zowel letterlijk qua articulatie als figuurlijk qua onderwerpen, daar kan ik na twee afleveringen niet zonder!

The Big Allotment Challenge
Dinsdags 21:00
BBC2

Hou jij van moestuinieren?

Liefs, José

 

Related Post

José de Jong

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *