billenlotion | recept

Wie wasbare luiers gebruikt, komt onvermijdelijk ook uit bij wasbare billendoekjes. Voor ons voelde het gebruiken van wegwerpdoekjes een beetje, nou ja, half werk. Ieder mag zijn eigen keuze maken hoor (don’t get me wrong) maar voor ons was de keuze voor wasbare billendoekjes een logische. Al vanaf dag twee gebruiken wij de BilliesBox doekjes met de bijpassende spray maar zoals bij alles met baby’s: hij ging al snel op. Sindsdien hervulden wij het flesje met water maar dat voelt toch niet helemaal goed. Ik ging op zoek naar DIY’s voor een billenlotion en vandaag deel ik dit billenlotion recept met jullie! De lotion bevat maar een paar ingrediënten, heb je super simpel gemaakt en is zowel reinigend als verzorgend. Let’s go!

Wat heb je nodig voor dit billenlotion recept?

 • Een beker heet water
 • Een zakje biologische kamillethee (Zonnatura)
 • Een theelepel biologische kokosolie (BioFan)
 • Een theelepel babywasgel (Naif)
 • Eén druppel lavendelolie (natuurdrogist)
 • Een lege sprayflacon
 • Eventueel een gesteriliseerd conservenpotje

En dan is het simpel. Trek thee en voeg de andere ingrediënten toe. De wasgel reinigt en zorgt ervoor dat de kokosolie (verzorgend), de lavendelolie (antibacterieel en pijnverlichtend) en de thee (verzorgend) goed mengen. En dat is alles dat ik zoek in een billenspray! Eventueel overgebleven lotion bewaar je in de koelkast in een schoon conservenpotje. Kom maar op met die smeerbillen!

Oh, en even een iets minder duurzaam tipje: bij een erg volle en vieze luier verwijder ik het ergste met het gebruikte inlegvelletje en wat wc-papier. Vind ik persoonlijk wel fijn, maar again mijn eigen keuze.

Hoe sta jij tegenover wasbare billendoekjes en/of wasbaar wc-papier?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

2 Comments

 1. Wat een goed idee! Hoe lang denk je dat de spray ongeveer goed blijft? En als ik het goed begrijp spray je dit van tevoren op een wasbaar billendoekje?

  • Hi Marlies,

   Dank je :) Ik weet niet hoe lang hij goed blijft maar zelf gebruik ik het royaal op een wasbaar billendoekje en gaat de gemaakte 250 ml anderhalf tot twee weken mee.

   Wat gebruik jij zelf aan billendoekjes/luiers?

   Liefs, José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *