bis: waar oude kleding een tweede leven krijgt

Onderweg naar school (lang leve stakingen van het OV) kwam ik in de Sint Antoniesbreestraat een rijtje winkels tegen die ieder iets met tweedehands kleding te maken hebben. Opererende onder de naam “Bis vintage” vond ik daar een dump, een accesoire- en een (op dat moment gesloten) kledingwinkel. Leuke ontdekking tijdens zo’n minder leuke reis.

bis vintage schoenen, tassen en accessoires

Voor mijn sprong de accesoirewinkel, met echt vintage schoenen, tassen, hoeden en andere accesoires, er met kop en schouders bovenuit. Klassieke artikelen die met recht de titel vintage mogen dragen zonder dat je het er vaak bijbehorende prijskaartje eraan. Mijn schat van de dag? Een mooi, simpel, zwart avondtasje van slangenleer, als ik de verkoper mag geloven op zijn mooie bruine ogen. Laat ik daar nou net al tijden naar op zoek zijn! En voor een tientje kon ik dit juweeltje niet laten liggen.

katherine hepburn en máxima

De look van de winkel ademde de eerste helft van het vorige millenium uit. Een Katherine Hepburn-look zou daar zo gescoord zijn. Maar ook seventies laarzen en hoedjes die niet zouden misstaan op Koninginnedag – waaronder een super mooie hoed die Máxima schreeuwde – ontbraken niet.

bis army fashion & basics

De dump zal ik zeker nog eens bezoeken voor een klassieke Coco Chanel marine-look. De marinierskleding daar deed me denken aan de tentoonstelling “Fashion, Ahoy!” die ik in het Maritiem Museum Rotterdam waarop ik helemaal verliefd was geworden. Deze kan je nabekijken in de virtuele toer “Fashion, Ahoy!” van het Maritiem Museum Rotterdam.

adresgegevens

Bis Vintage is te vinden op de Sint Antoniesbreestraat 25b in Amsterdam. Dit is prima te belopen vanaf Amsterdam CS of Nieuwmarkt.

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *