blessureleed en een wasbordje | #fitmommy

Okay, ik weet dat ik een weekje te vroeg ben maar ik had weer zin om een #fitmommy artikel te schrijven. Hoe gaat het nu een maandje sinds de start van mijn sportavontuur?

Vorige keer had ik het over het (niet) noemen van de cijfers. We doen allemaal zo spastisch over een getal, maar wat zegt zo’n getal nou eigenlijk? Want 65 kilo met veel spieren ziet er heel anders uit dan met veel vet. En laten we wel wezen, voor dat laatste ga ik natuurlijk. Niet dat ik een vrouwelijke Arnold Schwartzenegger wil worden hoor, maar het feit is: spieren verbranden meer dan vet. Kom maar op met die krachttraining!

er zit toch echt een wasbordje

Na de vorige update heb ik een soort blessure opgelopen. Waardoor weet ik niet, maar helaas kon ik mijn voet niet goed strekken. Lunches heb ik dus ook maar even achterwege gelaten en daar baalde ik van. Iets waar ik niet van baal is hoe sterk mijn buikspieren lijken te zijn. Een oefening met de medicine ball (beter bekend als Russian Twist) gaat me redelijk goed af. Ik wist wel dat ik een wasbordje had. If only you could see it…

Maar twee weken van lichtere beenoefeningen, smeren met Witte Olie en veel wandelen later ben ik back on track. En dat had ik geweten, want meteen had ik fikse beenspierpijn. Laten we zeggen dat de trap af lopen niet gladjes verliep…

Op armspiergebied begin ik wat creatiever te worden. Ik waag me nu iets meer in het krachthonk al voel ik me nog flink geïntimideerd door de Arnies in spé. Dankzij de handige oefeningen die ik pinde op mijn Pinterest board heb ik een beetje een idee wat ik kan doen zonder een flater te slaan. Ik voel me wat zelfverzekerder.

te vaak een rendez-vous met tony?

Maar het belangrijkste: zie ik resultaat? Ik moet mezelf teleurstellen dat ik fysiek nog geen veranderingen zie. Niet zo gek eigenlijk. Qua voeding kan ik wel wat meer opletten. Iets met wat minder rendez-vous met Tony? Ik ga wat actiever op zoek naar vegan high protein maaltijden en waag me dan toch op het maaltijdplannen en mealpreppen. Echt diëten kan ik als borstvoedende moeder niet (en zou ik ook niet willen). Maar wat er niet aan komt, hoeft er ook niet af…

Eet jij gezonder of ga je (meer) sporten wanneer je beter in je vel wilt zitten?

Liefs, José

Foto: Fit Approach

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *