bloemkool-kerrie soep: makkelijke vegan maaltijd met kliekjes

Ken je dat, dat je groente overhoudt? Ik had van de week een halve bloemkool over en ik dacht 'yesss'! Ideaal om een soepje mee te maken voor de lunch. Lekker gezond en eens wat anders, en perfect om je restjes mee op te maken. Vandaag een recept voor bloemkool-kerrie soep!

wat heb je nodig voor bloemkool-kerrie soep?

  • een halve bloemkool in roosjes
  • twee uien in halve ringen
  • een aardappel, schoongeboend en in stukjes
  • twee teentjes knoflook
  • 750 ml kokend water
  • twee eetlepels kerrie
  • drie groentebouillonblokjes (voor dus ca. 750 ml bouillon)
  • naar smaak peper en zout
  • verder is een staafmixer wel handig

hoe maak je bloemkool-kerrie soep?

stap 1 Fruit de ui totdat hij glazig is. Voeg de knoflook in plakjes of fijngeperst plus de kerrie toe en bak een minuut mee. Roerbak vervolgens de bloemkool kort mee zodat hij bedekt is met kerrie. Blus af met het water en de bouillonblokjes en kook de aardappel mee. stap 2 Na ongeveer een kwartiertje is alles gaar en kun je de boel net zo glad blenden als je wilt. Breng op smaak met versgemalen peper en zout en voila, je bloemkool-kerrie soep is klaar! Dit gerecht is dus ideaal voor de lunch, maar kun je ook uitbreiden met stokbrood of panini's voor een volledige avondmaaltijd. Ideaal ook om in te vriezen voor een instant soup craving of een makkelijke maaltijd als je geen zin slash tijd hebt om te koken. Wat is jouw favoriete soep-gerecht? Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *