editorial | heilig sojaboontje?

Toen lief en ik gister bij de schoonouders tafelden, kwam het gesprek – uiteraard – op eten. Lief is personal trainer & voedingsdeskundige to be en dus gaat het met regelmaat over een gezonder eetschema. Deze keer was het onderwerp de beste vriendin van mams die van de ene op de andere dag vegan is gegaan. Met het oog op het milieu is het niet zo gek om alle dierlijke producten te laten staan, maar zeker niet makkelijk.

Ook zelf kies ik met regelmaat voor plantaardig om onze planeet een beetje te ontzien. Toch merk ik dat mensen je kritisch bekijken als je zegt met het milieu begaan te zijn. Want ja, je gaat wel met het vliegtuig op vakantie. En je programmeert je kachel voor zodat je een warme woonkamer hebt. En shoppen doe je wel bewuster, maar die kledingkast puilt uit. Als groentje hoor je groener dan de paus te zijn. Is dat nou wel eerlijk?

Als blogger probeer ik een beter voorbeeld te zijn. Maar EcoFab ladies (and gentlemen!) zijn geen heilige sojaboontjes. We willen allemaal iets moois nalaten voor later, maar we willen ook genieten van nu. We laten vlees staan, zodat we nog meer kunnen genieten van andere geneugten in het leven. En daarbij maken we wel eens een foutje. Want laten we wel wezen: een beter milieu begint bij je jezelf.

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *