editorial | verrassingen in oud-beijerland

Soms, wanneer je het niet verwacht, kom je opeens allemaal leuke adresjes tegen. Dat overkwam mij toen ik gezellig afsprak met vriendin M. in het pittoreske Oud-Beijerland. Nu staat OBL voor mij nou niet echt bekend als wereldstad. Okeej, het stadhuis is er wel eentje die ik graag als achtergrond had gehad tijdens onze D-Day, maar om nou te zeggen dat Oud-Beijerland dé hotspot is voor alle EcoFab ladies... Looks can be deceiving, en daar kwam ik alsnel achter. Middenin de Kalverstraat van OBL - Oostdijk voor intimi - kwamen wij namelijk een heuse WAAR-winkel tegen! Je weet wel, de übercoole kadowinkel boordevol fairtrade en bio goodies, in harte Oud-Beijerland! Uiteraard moest daar even geshopt worden, maar door het mooie aanbod kwam yours truly niet verder dan een superleuke groeikaart slash geboortekaartje voor de Ridderkerkse geboortegolf (seriously, is daar een half jaar geleden een stroomstoring geweest ofzo?) en een glimlach. Op de terugweg liepen (ja, zo klein is OBL dat het prima te lopen is naar de historische dorpskern) we langs een voormalige kerk. Terloops liet M. vallen dat daar nu, onder andere, een kringloopwinkel van Stichting de Overbrugging in gehuisvest was én dat ze de binnenkant nog nooit bekeken had. Hoe bestaat dat?! Dat werd kijken dus, en M. ging tevreden naar huis met een krukje. Ik zag genoeg wat ik mee wilde nemen al had ik het niet eens nodig, zoals een papieren Aziatische parasol en een té schattig babybedje met hemeltje (kwijl!), en het door mij gezochte botervlootje kwam alleen met een compleet servies. Al met al was ik echt superverrast! Ik hoop dan ook dat Oud-Beijerland maar snel probeert een Fairtrade gemeente te worden! Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *