bn’ers spreken zich uit tegen bont

Dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren lanceert deze week een voorlichtingsfilm over wasbeerhondenbont waaraan diverse bekende Nederlanders en ontwerpers hebben meegewerkt. Onder andere acteur Benja Bruijning en de ontwerpers Hans Ubbink en Bas Kosters spreken zich uit tegen het dragen van bont. Al jarenlang heeft de dierenrechtenorganisatie succes met het zogenaamde naming and shaming.

Zo worden er jaarlijks lijsten gepubliceerd van merken die er bewust voor kiezen geen bont te gebruiken en organiseerde Bont voor Dieren vorige zomer een duurzame modeshow. Maar misschien wel de bekendste actie is de verkiezing van het Domme Bontje, een illustere titel die eerder gewonnen werd door Viktor & Rolf en (de toenmalige prinses en nu koningin) Máxima.

De voorlichtingsfilm zal met name vertoond worden op social media en tijdens de gastlessen die Bont voor Dieren op scholen door heel Nederland geeft.

Jaarlijks worden er miljoenen wasbeerhonden gefokt en gedood, enkel voor hun vacht. Nederlandse merken als Gaastra, Moscow, Nickelson en Airforce gebruiken deze vachten als bontkraag voor hun kleding.

Bekende Nederlanders spreken zich uit tegen bont

Nicole van Gemert, directeur Bont voor Dieren: ‘Bontkragen van wasbeerhond zijn met name onder jongeren ontzettend populair. Zodra jongeren horen over de herkomst van hun kraag hebben zij vaak spijt van hun aankoop. Daarom is het geven van voorlichting op scholen zo belangrijk. Wij hopen dat wanneer zij deze informatie van “rolmodellen” krijgen dit extra indruk maakt en zij bont voor gezien houden.’

In de film wordt de kijker meegenomen in een verhaal dat door diverse DJ’s, acteurs en ontwerpers wordt verteld. Onder andere DOPPELGANG, DJ Wannabeastar, Antoine Peters en Laurien Verstraten vertellen over de voorlichting die zij ooit hebben gekregen en dat ervoor heeft gezorgd dat ze er bewust voor hebben gekozen om nooit bont te dragen. Pas op: de beelden zijn schokkend!

Wat vind jij van bont?

Liefs, José

 

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *