de capsule wardrobe: is het wat voor mij?

Je hebt ze wellicht veelal voorbij zien komen: de Capsule Wardrobes, ook wel Capsule Collections genoemd (al horen die, wat mij betreft, meer bij kledingmerken dan consumenten). Een gelimiteerde hoeveelheid kleding die 100% bij elkaar past waardoor je die typische kledingstress die – wij vrouwen maar al te goed kennen – kunt vermijden. dat concept sprak mij wel aan. Dus ik besloot ook maar eens aan te sluiten bij deze “movement”. Maar past deze manier van kleden met een capsule wardrobe bij mij? Tijd voor een terugblik.

korte flirt..

In september 2017 begon ik met dit kledingconcept. Ik flirtte met het capsule wardrobe concept door middel van de 10×10 challenge en besloot me daar wat meer in te verdiepen. Gelukkig ging dat makkelijk door de inspirerende video’s van onder andere Justine Leconte en Signe Hanssen. En in die herfst begon ik dan met mijn eerste capsule wardrobe. Omdat ik dacht dat de herfst en winter wel ongeveer dezelfde kleding zou dragen, doopte ik hem om tot met autumn/winter capsule. Maar zoals jullie wel weten kennen we heerlijke indian summers en – zoals bijvoorbeeld afgelopen weekend – siberische winters.

maar eerst maar eens wat zon!

Dus in februari, redelijk laat in het “seizoen” maar aangespoord door onze echte eerste ijs, besloot ik dan toch maar een speciale wintercollectie te maken met extra veel truien. Nou dat laat maar zien dat ik er echt wel achter staat. Natuurlijk ben ik nog maar een beginner, de lente-editie moet ik nog aan beginnen (maar eerst maar eens wat meer zon!) maar ik vind het heerlijk om te investeren in tijdloze kleding waar ik nog jáááren mee kan doen. Hopelijk voorkom ik zo van die ochtenden – ik weet dat jullie ze vast ook wel eens hebben – dat ik echt in een rush ben en écht niet weet wat ik moet dragen.

ik zie mijn kledingcollectie als ongoing process

Nog een kleine disclaimer: mijn garderobe is momenteel nog erg gelimiteerd. Als freelancer en thuismama kan ik het me veroorloven om lekker casual en comfi voor de dag te komen. Zoals veel dingen zie ik mijn wardrobe als een ongoing process die zich aanpast aan mijn leven. Dus als ik op kantoor (zou) werken is het voor mij logisch dat er wat meer en wat andere kledingstukken in mijn kast verschijnen. Iedereen heeft andere prios als het aankomt op kleding en uiteraard een andere stijl. Ik laat alleen maar zien wat de basisstukken zijn waar ik met plezier op terug val!

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *