consious collection van h&m lijkt succes

Vandaag is de dag dat de Consious Collection in alle H&M winkels ligt. Bekend was al dat de mode-items gemaakt zijn van gerecyclede materialen, biologisch katoen en tencel, dat het wederom een zomerse collectie is én dat de lijn geheel wit is. Maar hoe voelt het? En hoe ziet het er in het echt uit? Ik ging voor jullie op pad.

zachte materialen

Het eerste dat opvalt wanneer ik mijn handen door de rekken laat gaan is dat alles, en zeker het katoen, erg zacht en aaibaar is. Heerlijk op de huid. En het is een verademing dat het spierwitte, wat zeker mooi is op een gebruinde huid, hier en daar wordt afgewisseld door zachte pastels. Naast wit bevat de collectie ook wat zacht oudroze, gebroken witte en licht gouden stukken.

dromerige jurkjes

Wat verder opvalt is dat alle stukken erg dromerig zijn. Zeker de jurkjes, allemaal mooi rond de veertig euro geprijsd, zijn erg mooi. Heb je een zomerbruiloft, dan is de Consious Collection zeker een aanrader. Helaas moet ik wel zeggen dat ze niet de meest flatterende robes zijn, dus helaas alleen voor de Blake Lively’s onder ons.

accesoires

Leuk is ook dat er een paar mooie accesoires in de lijn zitten. Naast peeptoe flatjes heeft de lijn ook een leuke haaraccesoire die Blair Waldorf niet zou misstaan en een mooie metallic Ray Ban Wayfarer look-a-like.

ook voor mannen en kinderen

En ook mannen en kinderen kunnen in de heerlijk zomerse duurzame collectie rondlopen. Voor de heren is er een aantal mooie witte basics, waaronder een colbert en een tee, en voor de mini me’s lieflijke rokjes en stoere shorts

duurzame strategie h&m

De Consious Collection valt onder de nieuwe duurzame strategie van H&M. Meer hierover weten? Lees dan het H&M consious actions sustainability report 2010 of lees een artikel dat Trouw hierover schreef: De goede bedoelingen van een modegigant.

Bron: Trouw.nl

Gerelateerde artikelen
tweede duurzame lijn voor h&m

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *