Contact

Heb je vragen, ideeën of heb je een persverzoek? Via mijn e-mailadres kun je me altijd bereiken, ook voor meer informatie over onder andere reviews en samenwerkingen.

2 Comments

 1. Beste José,

  In je blog van gisteren vertel je over je teleurstelling over de kipkerriesalade van de Lidl. De kip zou niet BLk zijn en het eigeel wel. Je spreekt van greenwashing.

  We zijn het even voor je uit gaan zoeken en voor zover we kunnen nagaan, blijkt het andersom. De salade bestaat voor 40% uit kip. Voor deze kip is het Beter Leven kenmerk met 1 ster, verleend. Er zit 1,4% eigeel in van scharreleieren, dat niet BLk is. In deze kleine hoeveelheid is dat toegestaan voor een samengesteld product als deze kipkerriesalade.

  Uit je blog maak ik overigens op dat je scharreleieren oké vindt. (Je spreekt over een lichtpuntje). Daar moet ik je uit de droom helpen. De term ‘scharrel’ klinkt fijn, en dat is het ook voor scharrelvarkens en scharrelkippen, maar scharreleieren zijn de nieuwe wettelijke standaard sinds de legbatterij is verboden. De legkippen die de scharreleieren produceren, zitten nog steeds heel krap behuisd.

  Met vriendelijke groet,

  Linda Bakker
  Dierenbescherming

  • Hi Linda,

   Wat fijn dat jullie het uitgezocht hebben! En wat een fijner gevoel dat het dus wél om het vlees gaat. Raar dat Lidl dat niet goed communiceert op haar verpakking, want er staat alleen een * bij het eigeel.

   Ik ben het helemaal mee eens dat scharrel nauwelijks beter is dan legbatterij en dergelijke. Ik weet dat bij eieren in de supermarkt scharrel de minimum is, maar ik was ervan overtuigd dat dit voor verwerkte eieren nog niet verplicht is. Met scharreldieren is het inderdaad nauwelijks beter gesteld.

   Hartelijk dank voor jullie research en snelle reactie!

   Liefs, José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *