de boekenboom zwijndrecht: wordt vervolgd!

Weet je nog hoe ik vorige week blogde over De Boekenboom Zwijndrecht? Ik dook in dat artikel in de wereld van gratis minibibliotheken naar aanleiding van een freelance artikel dat ik schreef voor Weekblad De Brug en stelde dat het project in Zwijndrecht er niet goed bij staat. Blijkbaar is dit toch een redelijk goed gelezen lokaal krantje, want één van de initiatiefnemers heeft, denk ik, een artikeltje ingezonden naar het AD dat het op zijn beurt plaatste in haar Dordrecht editie.

Hierin stelt de directeur dat de boom verwaarloosd is, ‘deels doordat het terrein om de boekenboom heen het afgelopen jaar een bouwval was (…) en de school is verhuisd en we minder tijd hadden’. ‘Maar vanaf nu zorgen de schoolkinderen en ik weer dat natte boeken worden weggehaald en nieuwe boeken wordt toegevoegd.’

Zo leuk dat er zoiets moois kan voortkomen uit mijn werk! Ik wilde een artikel schrijven om een positief bericht te laten horen over kleine, lokale en duurzame initiatieven en was oprecht teleur gesteld toen ik De Boekenboom zelf bezocht. Des te mooier dat dit initiatief nieuw leven ingeblazen wordt!

Zo zie je maar weer: iedereen kan een verschil maken!

Liefs, José

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *