de “ik-hou-van-meuk” tag

Ik was op zoek naar een tag over vintage kleding omdat ik daarover een video wilde maken maar in plaats daarvan kwam ik de “ik-hou-van-meuk” tag tegen van Laura van Ooh La Lau. Een superleuke tag waarbij ik jullie meteen oproep hem ook te doen (alle credits gaan naar Laura)!

hoe vaak ga je naar de kringloop?

Vroeger ging ik bijna wekelijks. Met vroe-gâh bedoel ik BC. Before child. Ik stapte zo ongeveer elke week op de fiets naar de kringloop bij mij om de hoek en pakte de auto naar mijn favo kringloop in Hendrik-Ido-Ambacht. Af en toe maakte ik ook een rondje door Ridderkerk. Momenteel kom ik denk ik aan eens per anderhalve maand. Het is op loopafstand dus een mooi stukje voor een ommetje met de wandelwagen, maar het weer (en kleine Marius) moet wel meewerken.

de mariniersweg in rotterdam is wel groen!naast de eerder genoemde 50/50 store ook #piekfijn kringloop interieur.. (1/2)

Een foto die is geplaatst door José de Jong (@green_and_the_cities) op

wat is je favoriete kringloop?

De mooiste dingen vind ik bij De Hoop in Ambacht, zoals vintage tassen en sjaaltjes. Maar het bekendst ben ik bij Opnieuw & Co in Zwijndrecht omdat ‘ie om de hoek is. Het Goed in Zaandam is altijd een favoriet als ik bij mijn ouders in 020 ben. Maar als ik moet kiezen ga ik dus voor de eerste.

in mijn nopjes met een nieuw vintage sailor sjaaltje! #vintagefind #thrifting #kringloopschat #vintage #navy #trashion

Een foto die is geplaatst door José de Jong (@green_and_the_cities) op

pretty sunlight! vintage scarf ? #thrifted #vintage #lensflare

Een foto die is geplaatst door José de Jong (@green_and_the_cities) op

wat is je grootste tweedehands aankoop?

Ik moet zeggen dat ik niet echt grote stukken koop. Vooral kleding gaat met mij mee naar huis, dus ik denk dat ik dan moet gaan voor een zijden galajurk die ik vermaakte.

op welke tweedehands aankoop ben je het meeste trots?

Momenteel ben ik niet meer zo into vintage kleding met een duidelijke retro feel, maar ik heb veel plezier gehad van mijn rode jurk uit (denk ik) de fifties die ik voor maar € 4,50 kocht. Altijd krijg ik er complimenten over.

op een zomerse dag in de stad…

een dagje in het bos…

op het strand…

en met kerst…

En mijn Kelly-bag lookalike voor hetzelfde bedrag. Er is me zelfs eens gevraagd of het een echte was. Helaas. En helaas begint ‘ie nu serieuze gebruikssporen te vertonen :(

show hier je “trots”:

wat was het beste koopje ooit?

Ik denk toch wel die vintage tas waar ik het eerder over had! Verbazingwekkend genoeg past er van alles in (zelfs mijn spiegelreflex) en hij is echt super mooi, maar helaas ben ik niet al te zuinig op m’n vintage en begint hij nu door te slijten op de hoekjes…

wat was je slechtste koop ooit?

Ik ben het eens met Laura van de originele tag: boeken! Het lijken koopjes en dat zijn het ook, maar eerlijk gezegd staan ze meer stof te vangen dan dat ik ze daadwerkelijk lees. Vaak zijn het titels die me interesseren omdat ik van kostuumdrama’s houd, of omdat ik vind dat het boeken zijn die je “moet hebben” zoals Turks Fruit. 9 van de 10 x gaan ze ongelezen linea recta terug naar de kringloop…

Dat was ‘m dan, de “ik-hou-van-meuk” tag van Laura. Ik vond het erg leuk om hem in te vullen en kwam er zo achter dat ik toch vooral goede kleding shop bij de kringloop. Niet heel verrassend maar wel een beetje confronterend…

Wat zijn jouw antwoorden op deze tag?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *