de leukste vintage adresjes in amsterdam

Toen ik laatst op weg was naar Laura Dolls voor wat disco-inspiratie voor de Roller Disco van Strawberry Earth kwam ik onderweg wat nieuwe vintage adresjes tegen. Natuurlijk checkte ik ze uit zodat jullie ze weten te vinden.

bij ons vintage – nieuwezijds voorburgwal 150

De eerste winkel kwam ik tegen voordat ik goed en wel de tram uit was. Bij Ons Vintage viel me meteen op toen ik met lijn 9 over de Nieuwezijds Voorburgwal reed. Ik haastte me om bij Het Paleis uit te stappen zodat de winkel kon checken waar ik een rek vol bontjassen zag hangen. Dat triggerde zeker wel iets bij. Maar in de winkel werd ik gerustgesteld. Dit betrof echt een winkel vol vintage. Maar het mooie was dat dit geen troep was. Ik zag merken zoals Lacoste. Ook kwam ik een rek met wel 15 jumpsuits tegen. Ik had de hemel gevonden! Naast dames- en herenkleding kwam ik ook wat sieraden, schoenen en rolschaatsen en interieurdingen zoals vazen en “theemutstas” tegen. Erg cool dus. Ik zag de seventies, eighties en nineties heel duidelijk terug in alles in de winkel.

lady day – hartenstraat 9

Bij mijn zoektocht in de negen straatjes – waar ik nooit weet in welke straat ik moet zijn – kwam ik per toeval Lady Day tegen. Met een Chanel tas in een vitrine was ik heel nieuwsgierig naar wat deze winkel te bieden had. Achterin de winkel vond ik veel glitters. Ideaal voor een kerstdiner of een new years eve feestje. De sfeer was voor mij iets te vintage, maar ik denk dat wanneer je een uurtje uitrekt voor deze winkel je zeker iets moois vindt.

second best – wolvenstraat 18

Nadat ik mijn oorspronkelijke eindbestemming, Laura Dolls, had aangedaan – oh ik was weer verliefd op een jurkje! – en ik op weg was naar Episode, kwam ik Second Best tegen. Hier had ik al eerder van gehoord. Binnen wist ik weer waar deze winkel bekend om staat: labels voor een betaalbare prijs. Ik vond het met namen als Monique Collignon en Versace typisch iets voor Zuid-moeders met een krappe creditcard. Maar ook zag ik er wat betaalbaardere items hangen. En laten we wel wezen: zulke kleding gaat vaak ook wat langer mee dan een haënemmetje dus dan kun je best wat meer betalen. Wie weet wel iets als je een bruiloft hebt.

Kortom: ik heb mijn vintageroute in Amsterdam aangevuld. Wil je weten welke adresjes ik aandoen in onze hoofdstad? Check dan mijn adressenlijst of de kaart die ik hiervan gemaakt heb.

Bron: foto Bij Ons Vintage – Bij Ons Vintage, foto Lady Day – Fashionjunkie, foto Second Best – Flickr Katherine Burg

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *