for the love of labels: mijn 3 favo designer vintage webshops

Uit principe houd ik niet van labels. Dit stamt al uit de tijd dat ik kledinggeld kreeg. Ik weigerde veel te betalen alleen voor een naam (die toen ook nog in koeieletters te lezen was, ik ben immers een kind van de 90’s), net zoals ik dat vind voor een plastic tas met een winkelnaam (don’t hate me for saying this, als het helpt om plastic afval drastisch te verminderen…). Maar toch is er iets magisch aan designer kleding. Het silhouet is nèt wat flatterender, het materiaal nèt wat mooier, de kleur nèt wat unieker. Don’t get me wrong, ik zou nooit iets kopen “alleen maar vanwege een naam” en al zeker niet voor grof geld, maar let’s be honest: een designer label trekt de aandacht, hoe je het ook wendt of keert.

Zoals je in mijn designer vintage-tag artikel kon lezen bezit ik een aantal vintage stukken met een high end label erin gestikt. Sommigen vond ik in de kringloop, maar daar kom je – zeker nu kringlopen salonfähig èn voor de massa is – maar zelden een koopje tegen. Nee, op het internet vind je na wat speurwerk de mooiste artikelen. Dat je daarvoor wel iets meer betaalt dan jouw lokale tweedehandswinkel die zijn namen niet kent, moet je voor lief nemen. Vandaag deel ik mijn favo webshops voor designer vintage.

rewind play fast forward

Designer vintage is één van de grote productgroepen in de inventaris van Rewind Play Fast Forward. Zowel grote merken als wat minder bekende ontwerpers zijn hier te koop. Je slaagt hier voor zowel sieraden, sjaaltjes en schoenen als voor jurken en rokken. Verwacht hier vooral Yves Saint Laurent, Longchamp en Céline oftewel de Franse grote namen.

viva vintage

Bij deze webshop kocht ik laatst een Christian Dior kokerrok met een prachtig vissengraatmotief. Viva Vintage verkoopt een mix van “gewone” vintage en vintage met een label. De labels vind je vooral onder de costume jewellery en bieden een toegankelijke toegang tot designer vintage voor elk budget. En het mooie aan kostuumjuwelen is dat het mooi subtiel is èn in elke outfit te verwerken! Labels die je tegenkomt zijn o.a. Dior en Natan.

Remade necklace from vintage Oscar de la Renta jewelry, soon in the shop!

Een foto die is geplaatst door Miriam Perdijk (@vintageguru) op

salon heleen hülsmann

Jaren geleden kwam ik bij Heleen omdat ik een serie artikelen over duurzaam trouwen schreef. De -salon-op-afspraak had een aantal pareltjes van designer schoenen die stuk voor stuk prachtig waren voor mijn artikel. Nu, dankzij social influencers zoals Anna Nooshin is Salon Heleen Hülsmann een household name als het aankomt op labels for less. In de gelijknamige webshop vind je last years collecties voor een schappelijke prijs, al is het nog steeds niet voor elke portemonnee. Ook zijn sommige stukken te huur voor speciale gelegenheden zoals een bruiloft. Je slaagt hier o.a. voor Isabel Marant, Valentino en Saint Laurent.

Dat waren ze dan, mijn favoriete webshops om te (window)shoppen voor designer vintage. Ik hoop dat je het leuk vond om mee te kijken in mijn kleine verslaving! ;)

Shop jij liever on- of offline?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *