[diy] bladskelet art

De herfst is één van mijn favoriete seizoenen met zijn oranje bladeren en indian summer-dagen. Gelukkig is het niet het hele jaar door herfst, want juist de seizoenen maken mij helemaal happy. Toch vind ik het af en toe leuk een blik op de herfst te werpen, en dat doe ik door mijn eigen kunst met een bladskelet. Heel simpel te maken en erg elegant. Ook leuk als kadootje!

Op de meest onverwachte plekken en momenten kom ik bladskeletten tegen. Vorig jaar zag ik een supermooi vergaan blad op een perron op Amsterdam Centraal, en vorige week stuitte ik op een oud hortensiabloemetje tijdens het tuinieren bij één van mijn cliënten. Mooie dingen zitten in de kleine momenten!

Door het tegen een donkere achtergrond te houden zie je de fragiele structuur van het bijna vergane blad. All you need is een simpele fotolijst (die scoort je supergoedkoop bij de kringloop!) en een gekleurd papier. Bordeauxrood, oranje en paars zijn het mooist, maar een zwart papier kan ook. Leuk is het om juist niet voor het midden te gaan. Speel met verrassende elementen en ga eens voor hoger, lager of juist rechts of links.

En kom je geen bladskelet tegen? Dan maak je er toch eentje door een blad een half uurtje in  wat soda opgelost in kokend water te leggen. Veeg daarna met een oude tandenborstel (komt ‘ie ook eens van pas!) het bladgroen eraf. Eventueel kun je het blad bleken met bleekwater, maar dat klinkt niet zo groen. Laat drogen in een oude telefoonboek en je kunt aan de slag!

Foto’s bladskelet maken: De Gulle Aarde

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *