[diy] citroen- en vanillesuiker

Citroensuiker
CitroensuikerJe kent het vast wel. Je gaat bakken en hebt vanillemerg nodig. Of je heb de geraspte schil van een halve citroen nodig. Wat doe je dan met die peul/andere helft? Hergebruiken natuurlijk, als een echt recessionista! In deze DIY leer je hoe je restjes van jouw bakkunsten hergebruikt zodat je er later ook nog plezier van hebt. Echt, het is zo simpel dat je wilde dat je het zelf bedacht had! Ik kan er niet meer van maken dan dit: neem een weckpotje of schone oude jampot. Doe op de bodem het overblijfsel van jouw bakkunsten. Strooi daar net zo veel witte suiker overheen tot het helemaal bedekt is. Schud een beetje zodat alles goed verdeeld is. En het mooie is: hoe langer het staat, hoe sterker de smaak. En heb je over een week weer zo’n restje? Voeg het dan lekker toe! Citroensuiker is heerlijk in andere baksels en in groene of earl grey thee. Vanillesuiker kom je als zoetekauw vaak genoeg tegen in recepten voor cake. Ook lekker om zelfgeklopte slagroom mee te zoeten! En helemaal leuk als simpel kadootje in een weckpotje! Citroensuiker

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *