diy | cropped top

Je kent het vast wel: je loopt met een vriendin of je moeder in een kledingwinkel en ze houdt iets aan een hangertje omhoog. ‘Is dit niet iets voor jou?’ vraagt ze dan? Nou nee, denk je, dat zou ik nooit aantrekken, maar na wat aandringen trek je het toch aan. En verrek, het is je nieuwse favo item! Zoiets soortgelijks overkwam mij bij Lena the Fashion Library. Omdat je daar kleding leent kun je een mode-risico nemen. En nu kan ik niet meer zonder een cropped top! Omdat mijn leentermijn al snel op is (ik mag een maandje lenen, daarover volgende week meer) besloot ik zelf maar aan de slag te gaan.

Eigenlijk ben ik supersimpel te werk gegaan. Ik nam een oud te groot T-shirt (dat kun je ook makkelijk bij de kringloop of uit de kast van je broer/vriend/vader kunt vinden), legde dit op de grond en hieroverheen legde ik de cropped top. Heb je geen cropped top liggen, trek dan het shirt aan. Knip de onderkant ongeveer twee centimeter langer af dan de uiteindelijke lengte. Speld een zoom af en naai de zoom (met de hand of een naaimachine).

Nu ga je verder met de hals. De trick is dat je niet te enthousiast moet zijn en teveel weg moet knippen. Begin gewoon het boordje af te knippen,trek het shirt weer aan en dan kun je altijd meer afknippen. Ook hierbij speld je een zoom af en naai je deze vast et voila!

 

Wat is jouw favoriete DIY?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *