[diy] oud wordt vintage – 80’s jurk part 2

Vintage en kleding vermaken zijn twee van mijn passies die ik graag combineer. Eerder schreef ik al over hoe ik een eighties mantelpakje en een jurkje vermaakte zodat ik ze perfect vond. Nu heb ik bij Het GOED een vintage jurk gescoord die het bijna is. Nog een paar aanpassingen en dan is hij perfect. But what to do? Watch and learn!  Een paar maanden geleden vertelde ik over mijn geweldige vangst. Vandaag een update. Ik heb namelijk de eerste stap genomen en de mouwen vervangen. Zoals ik al zei vond ik de mouwen zeker opvallend, maar iets té vintage voor mijn smaak. Achteraf heb ik er misschien wel een beetje spijt van, want het is wel een erg simpele LBD, en nu kwam ik opeens een foto van Ashley Olsen tegen in een Dior Vintage (al is er niets vintage aan deze kleding behalve de snit) jurk die me helemaal aan mijn vintage pareltje deed denken. Maar gedane zaken nemen geen keer, en dus zal ik verder gaan met hoe ik deze jurk terugbracht naar dit millennium. Allereerst heb ik dus de mouwen eraf gehaald. Dat was nog niet zo makkelijk, want er waren aardig wat naadjes die ik los moest halen wilde ik dit netjes doen. Vervolgens heb ik de basis van de mouw, zonder plooien dus, op de overtollige stof van de plooien gelegd en afgespeld. Dat was nog moeilijk, want eenmaal uitgevouwen bleek dat de stof aardig verkleurd was. En hoe dan ook kwam ik een stippellijntje van een oud stiksel tegen. Met wat gepiel ben ik uiteindelijk wel tot een redelijk bevredigend resultaat gekomen. Maar ik ben er wel achter dat het waar is wat ze zeggen: mouwen maken is nog niet zo makkelijk! Maar al met al ben ik redelijk tevreden. Binnenkort wacht me een simpeler en toch moeilijker klusje: de jurk inkorten. Makkelijk, omdat een zoompje leggen een piece of cake voor mij is. Moeilijk, omdat ik nog moet besluiten of ik voor een lange (net over de knie) of korte rok ga. Wat adviseren jullie mij? Volgende keer: korter maken!

Related Post

José de Jong

2 Comments

  1. Wow, goed gedaan Jose! Ik zou zeggen, maak het model tot net over de knie maar dan of met sexy split of met een mooie koker rok. Ben heeeel benieuwd naar het resultaat!

    • Thanks! Ik neig zelf ook meer naar een kokerrok net over de knie, dat is namelijk wat praktischer met zitten etc. Maar dan ben ik wel bang dat het één groot zwart vlak zou worden, vandaar mijn twijfels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *