[diy] oud wordt vintage – 80’s jurk part 1

Vintage en kleding vermaken zijn twee van mijn passies die ik graag combineer. Eerder schreef ik al over hoe ik een eighties mantelpakje en een jurkje vermaakte zodat ik ze perfect vond. Nu heb ik bij Het GOED een vintage jurk gescoord die het bijna is. Nog een paar aanpassingen en dan is hij perfect. But what to do? Watch and learn! Deze jurk viel me in eerste instantie op door de mouwen. Het plooiwerk deed me denken aan de f/w 2011 collectie van Bottega Veneta, zoals de jurk die Emma Watson naar een première droeg. En het volume lijkt wel een ode aan de Disneyprinsessen. Hoe ik weet dat hij vintage is (behalve dat hij op de vintage-afdeling hing)? Eerst al door het model. Dat is zó niet van dit millennium. En verder ook door het label: Jill party line Den Haag. Vroeger werd nog wel eens de winkel waarin kleding verkocht werd vermeld in het label. Deze modezaak zit nog steeds op het Noordeinde in Den Haag. Ook de basis is mooi. Eigenlijk is dit een eenvoudige zwarte jurk, als je de opvallende mouwen wegdenkt. Erg mooi van snit en met een mooie belijning bij het decolleté. Alleen de lengte is ook erg vintage: 7/8. Hoogwater dus. En laat ik daar nou net niets mee hebben. Maar: niets dat een beetje knippen en zomen niet kan fixen.

Ik kijk eerst hoe ik de mouwen eraf kan halen. Als ze los zijn, kan ik beter zien wat de mogelijkheden allemaal zijn. Het volume is me een beetje té, dus ik denk dat ik er een simpel off-shoulder band van wil maken. Of wat dacht je ervan om hem helemaal zwart te maken en zelf een band te fabriceren van de overtollige stof van de onderkant? De mouwen zijn van mooi zijde dus misschien kan ik daar in de toekomst nog wat mee. Bewaren dus! Volgende keer: de schaar erin!

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *