doek valt voor vega magazine

Het kwam, het zag, en het overwon niet. Na Goodies en GREEN.2 heeft ook Vega het niet overleefd in het overvolle tijdschriftenrek. Uitgever Sanoma heeft het blad afgestoten en geeft ‘de hoofdredacteur (Debby Gerritsen, die met het idee naar Sanoma Uitgevers stapte, red.) de mogelijkheid gegeven om de titel bij een andere uitgever onder te brengen.’ ‘Daar wordt nu naar gezocht’, aldus woordvoerder van de uitgeverij Dolly van den Akker.

Eerder uitte wij al onze zorgen. Voor een mediaproduct anno nu was de crossmedialiteit wel erg summier – een website met een billboard die “koop het tijdschrift” en “installeer de app” schreeuwt is wel erg 1.0 – en voor een tijdschrift gericht op de pijler food was er wel wat weinig eten te vinden.

Maar we zagen ook verbetering. Nummer vier had een ietwat veranderde lay-out. De artikelen leken wat meer richting voeding te gaan en het beeld was om te smullen. Hier zat wel wat in.

abonnees weten van niets…

De uitgever blijkt het anders anders te zien. Een jaar heeft het tijdschrift gekregen om zichzelf te bewijzen, en zonder adieu is het blad dat nog zo mooi werd gelanceerd aan de kant gezet. De lezers zijn in de kou achtergelaten. Nieuwbakken abonnees weten zich geen raad. En het tijdschriftenvak is weer een mooi initiatief armer.

Related Post

José de Jong

2 Comments

  1. Ja, heel jammer, ik hoop dat het lukt een nieuwe uitgever te vinden, dit is echt de zoveelste in het rijtje fijne tijdschriften die er mee stopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *