dr. hauschka make-up: (ver)nieuw(d)e producten in een nieuw jasje

Het heeft eventjes geduurd maar nu mag ik het dan eindelijk onthullen: Dr. Hauschka zit in een nieuw jasje. En wat voor een! Tijdens een blogger event in het immer mooie (maar helaas regenachtige) Amsterdam kregen we, onder het genot van wat hapjes en drankjes, te zien dat niet alleen de verpakkingen maar ook de samenstelling van Dr. Hauschka make-up compleet vernieuwd zijn! Dat alles ter ere van het 50-jarig bestaan.

Want dat het niet alleen om het uiterlijk gaat, dat weten ze wel bij het Duitse natuurcosmeticamerk. Echt schoonheid komt van binnenuit, vandaar dat Dr. Hauschka alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt die iets bijdragen zoals toverhazelaar, wondklaver en roos afkomstig uit hun eigen biologisch-dynamische tuin, de vrije natuur of fairtrade projecten. Wanneer je jouw huid van buiten mooier maakt doe je dat dus ook van binnen.

Voor de verpakkingen kozen ze bij Dr. Hauschka voor minimalistische, zwarte doosjes en hulzen. Het is dus even wenen voor fans van het merk want jouw favoriete oogschaduwpaletje kan er dus heel anders uit zien. Door de driehoekige vorm en nieuwe indeling – de volgorde in een paletdoosje is dezelfde als op het oog en de meest gebruikte kleur heeft het grootste oppervlak – is aanbrengen nog makkelijker. Maar genoeg gepraat, laat ik alles eens uitproberen!

de basis: cc powder

Yours truly is gezegend met een gezonde Hollandse blos en wat lekkere roodheden op haar neus. Het is dus geen geheim dat ik wel wat lokale kleurcorrectie kan gebruiken. Zelf heb ik wel wat ervaring met een BB cream maar anno 2017 gaan we een lettertje verder: CC baby! Het mozaïek van dit geheel nieuwe product bestaat uit groen (neutraliseert roodheid), beige (camoufleert donkere kringen), roze en bruin (om alles bij elkaar te brengen). Ik merk een klein beetje verschil bij het aanbrengen maar uiteraard vormen ze het startpunt voor een mooie, gezonde en stralende huid. Tezamen vormen ze ook een mooie poeder die je ook als finish kan gebruiken direct na de stap 2: foundation.

flawless skin: foundation

Aan de formule van de foundation is niets veranderd maar toch is er wel een verandering: het zit namelijk nu in een luchtloos pompje waardoor je niet alleen tot de laatste druppel kunt genieten van een effen huid maar waardoor de foundation ook langer goed blijft. Zoals ik al eerder zei ben ik een noob als het aankomt op het perfectioneren van mijn teint. De mooie mensen van Dr. Hauschka hebben mij foundation met de kleur 02 almond in handen gegeven en ik was een beetje sceptisch over de kleur (zou hij niet te donker zijn) en de structuur (is hij niet een beetje dik?). De kleur is inderdaad een beetje te donker maar de dekking is prachtig! Met een paar streken van mijn foundationkwast – ja, die heb ik toevallig in mijn bezit! – is mijn huid egaal, precies zoals het hoort.

eye opener: oogschaduw

Blauwe oogschaduw is net zoals zovele trends uit eind vorige eeuw – lees: choker kettingen, mom jeans en t-shirts onder spaghettibandjes – terug van weggeweest. Deze lapis lazuli eye shadow is perfect voor een alternatieve smokey eye maar is, zoals bijna altijd met natuurcosmetica, niet super fel qua kleur. Ik vind het niet erg aangezien ik niet van de superopvallende ooglooks ben, maar ik kan me voorstellen dat beautymeisjes hem niet gepigmenteerd genoeg vinden.

finishing touch: lippenstift

Als er één make-up product is waar ik wel mee bekend ben, dan is het wel lippenstift en met name een rode. Tijdenlang ben ik op zoek geweest naar een rode lipstick die koel genoeg is voor mijn teint en ietwat gelige tanden (erg belangrijke aandachtspunten bij het zoeken van de juiste shade lipstift) maar in deze lippenstift, kleur 11 amaryllis, vind ik een waardige concurrent. Hij brengt lekker romig aan en voelt verzorgend. Helaas is hij wat minder slijtvast maar een langhoudende én verzorgende lipstick moet ik nog vinden. Een succes wat mij betreft!

eindconclusie

Ik ben zeker tevreden over deze producten! Ze brengen fijn aan en blijven voor natuurcosmetica prima zitten. Ook voelen ze lekker verzorgend aan en ruiken ze heerlijk waardoor het een sensatie voor de zintuigen is.

Ben jij een beautymeisje of ga je liever au naturel?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *