dr. hauschka vitaliserend verzorgingsritueel

Een goed gereinigde huid is het halve werk, leerde ik tijdens een make-up workshop van Dr. Hauschka. Daarom vind ik het zo leuk om nu wat verzorgingsproducten van het natuurcosmeticamerk uit te proberen! Ik ga aan de slag met het Dr. Hauschka Vitaliserend Verzorgingsritueel. Een hele mond vol, dus laten we beginnen!

Ik kende Dr. Hauschka al van de oogmake-up en de handcrème (waar ik zeker enthousiast over ben) dus ik ben benieuwd naar deze producten. Zal mijn huid er echt schoner en verzorgder door voelen?

Het vitaliserend verzorgingsritueel bevat een gezichtsdampbad, een reinigend masker en een vitaliserend masker. Het is echt een luxe verpakking, compleet met een schaaltje en kwast om het eerste masker aan te brengen. Het belooft een egale teint en heeft ingrediënten zoals kweepeer, wondklaver, kamille, jojoba-, abrikozenpit- en tarwekiemenolie.


dr. hauschka dampbad

mijn blije voor-hoofd

5 tot 10 minuten met je hoofd boven een schaal hangen. Als ik niet nog borstvoeding had gegeven en het niet een doordeweekse woensdag was geweest (alsof er ook weekendse woendsdagen zijn) had ik bijna gedacht dat gisteravond iets te gezellig was. Maar met een snotterende neus is hangen boven een dampbad met een handdoek niet verkeerd. Het bad ruikt in ieder geval erg verkwikkend. Alleen dat niets doen hè, dat is nog niet zo makkelijk. En door dat vele borstvoeding geven is hangen boven zo’n schaal ook niet iets dat mijn monnikskapsspier erg leuk vindt. Maar na 5 minuten uitgehangen te hebben voelt mijn gezicht zeker schoon. Op naar stap twee!

dr. hauschka reinigend masker

‘Meng de inhoud van het zakje met eenzelfde hoeveelheid water.’ Makkelijker gezegd dan gedaan. Ik roer de substantie door met de achterkant van het bijgeleverde waaierkwastje et voila: instant modder. Je moet wel goed blijven roeren, anders zakt de weldaad naar de bodem en smeer je viezig water op je gezicht. Een handdoek over je kleding is ook wel een aanrader want: druipers. Na zo’n tien minuten (die verrassend snel om gaan als je ook nog foto’s voor je blog en socials wilt maken) neem ik het goedje af met een gezichtsdoek en het water van het dampbad. Nog even nadrukken met een dampende doek en klaas is Klasina. M’n gezicht voelt nog wel een beetje trekkerig, maar daarvoor hebben we stap drie.

dr. hauschka vitaliserend masker

Het masker heeft de vorm van een crème die je 20 minuutjes moet laten inwerken. Er blijft nog genoeg over in de tube en dat is niet verkeerd, want het vitaliserende masker werkt ook goed als een serum onder je gezichtsverzorging. Ideaal toch? Na mijn break (die ik meteen invulde met het uitwerken van dit artikel) mag het masker eraf en wat tevoorschijn komt is een zachte huid.

eindoordeel dr. hauschka vitaliserend verzorgingsritueel

Je moet er wel even wat tijd voor hebben, maar dan krijg je ook wat. Na de drie stappen voelt mijn huid lekker fris en ben ik klaar voor de herfst. Het enige dat ik nog zou willen is een lekkere crème zodat ik klaar ben om naar buiten te gaan.

meer info

Je koopt het Dr. Hauschka Vitaliserend Verzorgingsritueel bij De Bijenkorf, diverse apotheken, bio- en natuurwinkels en de webshop.

Wat is jouw reinigingsritueel?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

One Comment

  1. Ik hou van me-time & zeker als ik nieuwe producten kan uittesten. Het dampbad doet me een beetje denken aan mijn tea tree tablet van LUSH. Denk dat ik deze vandaag nog eens ga gebruiken. Ziet er een goede verzorgingsroutine uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *