duurzaam den haag in beeld

Shopping addict die ik ben moest ik naar Den Haag. Amsterdam heb ik nou wel gezien (of in ieder geval veel ervan) en de hofstad trekt me wel. Bovendien heeft deze stad een aantal kringloopwinkels waarvan ik er in ieder geval eentje wilde bezoeken. En ook kwam ik nog wat andere leuke adresjes tegen in Den Haag. Check deze adresjes!

biologische markt - hofweg

Terwijl ik tramhalte Spui uitliep, kwam ik opeens een biomarkt tegen. Geheel onverwachts! Internet leert dat deze markt elke woensdag van 11:00 tot 18:00 geopend is, dus wellicht vind jij tegen sluitingstijd wel een groen maaltje voor minder!

kringloop den haag – neherkade 1000

Kringloop Den Haag heeft een aantal winkels in deze stad variërend van grootte en aanbod. Aangezien het filiaal aan de Neherkade centraal gelegen is (makkelijk te lopen vanaf station Den Haag Hollands Spoor) én het grootste oppervlakte heeft is de keuze snel gemaakt. Van kleding tot meubels en servies, dit is een kringloopwinkel zoals ik hem gewend ben. Waar Het GOED al wat commerciëler is, is Kringloop Den Haag ouderwets; de artikelen hebben niet eens individuele prijzen, maar vallen ieder onder een prijscategorie. Gescoord bij deze trip: een blikje voor mijn cacao (noodzaak nummer één in de winter), een blikje voor bouillonblokjes (met recht vintage, met een THT-datum uit de eighties) en een plaat van Dirty Dancing (zwijmel!). Dit alles voor een schamele twee euro. Voor een blik in de winkel kijk je hier.

lush – grote marktstraat 175

Lush, hemel op aarde voor cosmeticaliefhebbers, is een mix tussen een parfumerie en een snoepwinkel. Als je er alleen al voorbij loopt ruik je de bloemige geuren. Ze nodigen je uit om binnen te stappen! Ik ben een liefhebber van Lush zoals je al hebt kunnen zien in mijn reviews van de Sea Vegetable Zeep, de Karma Komba Shampoo en Jungle Conditioner en de Each Peach Massagebar. Ook zie je, zelfs in de etalage, hoe de producten gemaakt worden. Een kijkje in de geurige keuken dus!

ekoplaza – grote marktstraat 177

Naast Lush zit EkoPlaza, een supermarkt voor al jouw bio producten. Zoek je de ingrediënten voor jouw maaltijd? Dan ben je hier aan het juiste adres. Deze vestiging is zelfs zo groot dat hij nog een andere ingang heeft en twee verdiepingen beslaat. Zoekt en gij zult vinden! Den Haag heeft mij zeker niet teleurgesteld, en als ik eens in de buurt van Hollands Spoor ben ga ik zeker rondsnuffelen bij Kringloop Den Haag. Tot die tijd moet ik het met de kringloopwinkels in Zaandam doen. Meer adresjes vind jij trouwens op onze shoppagina van Den Haag! Mis jij jouw favo adresje in dit report? Wij horen graag waar jij duurzaam shopt! Mail naar info@greenandthecities.nl of stuur een berichtje via Facebook of Twitter.

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *