[duurzame d-day] naai zelf jouw ecofab trouwjurk

Tjsa, ik weet niet hoe het komt, maar sinds ik getrouwd ben lijkt mijn interesse in trouwjurken alleen maar gegroeid. Op TLC kan ik mijn geluk niet op met jurkenprogramma’s zoals Say Yes To The Dress, Randy’s Dress Rescue en Something Borrowed, Something New. En ik scheen al meer dan eens mijn licht op vintage trouwjurken. Voor de fashionista’s op een budget én met een creatief talent (of een (o)ma, tante of vriendin) is zélf aan de slag gaan nog uitdagender.

vintage naaipatronen

Want wie zelf naait, kan een jurk helemaal aanpassen naar haar smaak. Of precies helemaal op maat maken. En de kosten heb je zelf helemaal in de hand. Op marktplaats kun je op zoek gaan naar patronen, maar een patronenwinkel biedt meer zekerheid. www.naaipatronen.nl heeft een selectie bruidsjurken, maar meer kans op een vintage stijl vind je bij de vintage/retro afdeling. I just love de 60’s jurk met Grace Kelly feel (€ 5,95) en de japon met strak lijfje en wijde rok met een grote strik achterop. Vintage modetekeningen zien er zo mooi uit!

duurzame stoffen

En natuurlijk hoort hier ook een duurzaam tintje aan te zitten, anders is het natuurlijk niet EcoFab! Misschien wist je het niet, maar voor de creabea’s zijn er steeds meer duurzame stoffen te vinden. Bij webwinkel Neidig verkopen ze een zijde/linnenmengsel en chiffons die ook door ontwerpster Natalie de Koning gebruikt zijn. Beide stoffen hebben een Ökotex Fair Trade certificering. Textielfabrique heeft een GOTS-gecertifieerde  ruwe biozijde. Ook zijn er wel buitenlandse webshops zoals Seidentraum en Aurora Silk, maar die hanteren ook wat hogere prijzen (en exclusief verre verzendkosten).

Ik hoop dat je geïnspireerd bent. Dit kun je natuurlijk ook toepassen voor galajurken of bruidsmeisjesjurken!

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *