[duurzame d-day] real life: bio, fair en lokaal by marieke eyskoot

December 2013 stapt Green and the Cities’ José in het huwelijksbootje. Haar goede voornemen? Dit zo groen mogelijk doen. Want wat blijkt? Trouwen mag dan misschien wel voor eeuwig zijn, maar duurzaam is het allesbehalve. Volg haar in haar zoektocht hoe je zo eco mogelijk kan trouwen. Vorige keer kon je al wat lezen over papierwerk. Deze keer een real life Duurzame D-Day in de spotlights: de bio, faire en lokale bruiloft van schrijfster en spreekster Marieke Eyskoot.

Marieke stelt liever geen privéfoto’s beschikbaar, maar deze foto’s geven wel een mooi beeld van haar bruiloft!

trouwjurk

Marieke greep met haar bruiloft de kans aan om eens voor een designer dress te gaan. Elsien Gringhuis was al één van haar favorieten, dus de keuze was logisch. Elsien ontwerpt namelijk minimalistisch. Ze werkt met zo weinig mogelijk patroondelen wat resulteert in zo min mogelijk afval. Ook werkt de mode-ontwerpster met duurzame materialen.

haar trouwjurk droeg Marieke ook bij de lancering van haar boek Talking Dress

 

make-up & haar

Om haar look te complementeren schakelde de bruid Eke van Ekelogical in Amsterdam in. Met deze rock’nroll kuif ziet Marieke er zeker smashing uit!

trouwpak

Niet alleen Marieke droeg een duurzame outfit, ook haar partner ging voor een groene look. Studio JUX tekende voor het pak gemaakt van de fairtrade stof Returnity. Deze stof is gemaakt volgens het cradle2cradle principe, wat betekent dat alles weer opnieuw gebruikt kan worden. Zero waste dus! Ook is er minder energie- en materiaalgebruik bij het fabriceren van Rerurnity en wordt er dus gekeken naar de sociale verantwoordelijkheid.

de Nepali Tailiors van studio JUX weten wel hoe ze een mooi pak in elkaar moeten zetten!

 

catering

Vegan icon en kookgoeroe Lisette Kreischer tekende voor het eten. Met haar cateringbedrijf en cupcakebedrijf heeft ze ongetwijfeld voor een heelrijk buffet gezorgd! Alles wat Lisette voorschoteld is veganistisch (niets dierlijks dus), bio, lokaal en fairtrade. Het water loopt me in de mond!

trouwringen

Marieke en haar man bezegelden hun eeuwige liefde met ringen gemaakt van Fairtrade/Fairmined en Oro Verde goud van juwelier Buffing in Amsterdam.

bloemen

Marieke schakelde een goede vriendin met een biologisch-dynamische geiten- en zorgboerderij in Friesland in voor haar boeket. In haar bloementuin kweekte zij speciaal voor de bruiloft bloemen voor het bruidsboeket.

uitnodigingen

Alle gasten werden uitgenodigd middels een kaart gedrukt op groeipapier. Wanneer je die in de grond stopt, groeien er bloemen en sla in je tuin!

vervoer

Marieke wilde geen keuze maken tussen een mooie, typische trouwauto en een duurzame variant. Daarom koos ze voor een elektrische oldtimer.

decoraties

Zelfs de finishing touch had een groen tintje! Alle opgespaarde potten en restjes verf kwamen goed van pas. Dat is nog eens een DIY diva! Verder gebruikte Marieke gerecycled papier. Altijd goed!

Na Mariekes verhaal voel ik me weer helemaal geïnspireerd. Wat valt er toch veel groen te doen op het gebied van trouwen zeg!

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *