[duurzame d-day] real life: ecoblogger irene

December 2013 stapte ik in het huwelijksbootje. Mijn goede voornemen? Dit zo groen mogelijk doen. Want wat blijkt? Trouwen mag dan misschien wel voor eeuwig zijn, maar duurzaam is het – helaas vaak – allesbehalve. Maar ook na mijn Winter Wonder Land bruiloft kan ik het niet laten af en toe EcoFab trouwtips te geven over dingen die ik tegenkom, zoals ik laatst deed over gerecyclede confetti. Deze week een real life Duurzame D-Day!

Toen Ecoblogger Irene Dirks haar vriend ten huwelijk vroeg wist ze één ding zeker: ze wilde zo duurzaam mogelijk trouwen. Afgelopen januari was het dan zo ver: haar langverwachte winterbruiloft!

dé jurk

Na lang wikken en wegen koos Irene voor Ingrid Meijer van STAT Divisions. ‘Haar ontwerpen zijn zo cool, apart en vrouwelijk tegelijk. Ik kon zien dat haar ontwerpen vakkundig en met mooie stoffen gemaakt zijn. Ingrid was finaliste in The Green Fashion Competition tijdens AFW a/w 12.

locatie

Als trotse Eindhovense koos Irene voor het Van Abbe museum. Erg licht, veel water en planten trokken haar aan, en het Karel I restaurant serveert een lokaal en biologisch buffet.

trouwringen

Voor de trouwringen had Irene een moderne insteek. Waarom een verlovingsring terwijl je ook al een trouwring zal dragen? Daarom vroeg ze haar vriend ten huwelijk met een ring van de Finse ontwerper Riitta Hakela, gemaakt van duurzaam goud.

Zoals je ziet is het tegenwoordig helemaal niet zo moeilijk meer om duurzamer te trouwen. Zou jij duurzaamheid toepassen op jouw bruiloft? Op welke manier?

Liefs, José

Foto’s: Irene Dirks

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *